Cookies
Gratis ebook + Checklist (Zo herken je een burn-out)

Page content

article content

Werkgeluk: Is het noodzakelijk plezier te hebben in je werk?

Werkgeluk: Plezier hebben in je baan in voor veel Nederlanders niet het uitgangspunt. Doen wat je leuk vindt klinkt iets te zweverig wanneer er gewoon brood op de plank moet komen. Werkgeluk? Ja maar er moet gewoon gewerkt worden! De Nederlandse nuchterheid staat bij veel bedrijven en werknemers het werkgeluk in de weg. Wat betekent werkgeluk precies, wat zijn belangrijke factoren die het werkgeluk stimuleren en wat houd werkgeluk tegen? In dit artikel lees je precies wat werkgeluk inhoudt en hoe jij als werkgever en werknemer werkgeluk kan verkrijgen.

Wat is werkgeluk?  Ontevreden over werk

Werkgeluk is meer dan plezier in het werk. Een vaste beschrijving kent de term niet, maar het is een geluk en plezier dat het werk jou als werknemer geeft. Dit gaat verder dan ‘een leuke baan’. Het is werk waar je voldoening uit haalt, geprikkeld wordt en genoeg positieve sociale interacties en steun ontvangt. Het is werk waarvan je oplaadt en van wordt gemotiveerd. Ook is het niet simpelweg jouw baan van 9 tot 5 afdraaien en wachten op het weekend. Het is een manier van werken waarvan je energie krijgt en een positieve bijdrage levert aan jouw leven en geluksgevoel.

Welke factoren zijn bepalend bij werkgeluk?

Iets doen wat je leuk vindt, betekent niet dat het werk is waar je ook energie van krijgt. Er zijn meerdere bepalende factoren die werkgeluk beïnvloeden. Je kunt het zien als een goede balans van deze factoren. Zo kan een gebrek aan verantwoordelijkheid of juist een goed portie verantwoordelijkheid van groot belang zijn voor jouw geluk op het werk. Dat jouw aanwezigheid zin heeft en jouw taken zinvol zijn voor het bedrijf en jouw persoonlijke ontwikkeling is erg belangrijk. Je bent niet één van de zoveel werknemers, maar je bent een zeer waardevolle kracht.

Ruimte om te groeien binnen jouw functie is ook erg bepalend. Je zit niet tot jouw pensioen vast aan een functie, maar je hebt de mogelijkheid om te groeien als persoon en op het gebied van jouw carrière. Een cursus volgen binnen het bedrijf of in jouw eigen tijd geeft meerwaarde aan jouw werk. Jouw werk blijft uitdagend en zelf blijf je vernieuwen.

Werkgeluk binnen bedrijven Niet de juiste baan kunnen vinden

Een goede organisatie op kantoor en voldoende steun van bovenaf zijn bepalend voor het geluksgevoel van de werknemer. Je staat er niet alleen voor en wordt van bovenaf bijgestaan en op positieve wijze gecoacht om jouw doelen te behalen. Zo bestaat er geen negatieve houding tussen de baas en de werknemers, maar vormt het een organisch geheel. Eens in de zoveel tijd feedback op jouw werk geeft vaak een positieve of motiverende draag aan jouw arbeidstaken.

De sfeer op het werk is ook zeer bepalend voor het werkgeluk. Komt iedereen op het werk om zijn of haar eigen taken te volbrengen, of werken jullie in een teamverband om de beste resultaten te halen? Een teamgevoel draagt zeker bij aan positieve sfeer op het werk. Genoeg sociale interacties met jouw collega’s op het werk en daarbuiten maakt het werk een stuk aantrekkelijker.

Waarom ervaren veel mensen geen werkgeluk

De bovenstaande factoren zijn situaties waar veel werknemers van dromen. Hoe komt het dat zoveel mensen geen geluk ervaren in hun werk? Wanneer de bovenstaande factoren wegvallen is het moeilijk om naast de financiële aspecten, enige positieve gevoelens te ontwikkelen voor jouw werk. Je leeft dan om te werken en werkt niet om te leven. Jouw persoonlijke houding tegenover jouw baan kan ook funest zijn voor het ervaren van werkgeluk. Zie jij jouw baan als noodzakelijkheid, of meer als een manier om te kunnen groeien?

Veel mensen ervaren geen geluk op of door het werk, maar vinden de stap om een andere richting op te slaan toch te spannend. Werk geeft inkomen en daardoor zekerheid. Je kunt als werknemer er natuurlijk zelf wat aan doen. Wil je niet de onzekerheid door van baan te veranderen? Dan kun je altijd zelf de stappen zetten om meer werkgeluk te ervaren. Vraag om meer verantwoordelijkheid, manieren om te kunnen groeien en zorg zelf voor een betere sfeer op de werkvloer.

Werkgeluk opzoeken Ik wil graag meer lol in mijn werk

Wanneer je geen werkgeluk kan vinden bij jouw huidige baan. Kan het toch de moeite waard zijn om naar andere opties te kijken. Een gebrek aan plezier en geluk door jouw baan, kan negatieve gevolgen hebben voor jouw dagelijks leven en bestaan. Wanneer je als persoon niet meer kunt groeien, kun je stil komen te staan en eventueel te maken krijgen met negatieve op depressieve gevoelens. Een gevoel van zinloosheid van het bestaan kan al gauw de overhand nemen. Gelukkig heb jij als enige jouw werkgeluk in handen. Jij hebt zelf de keuze om verandering aan te brengen en op zoek te gaan naar werkgeluk.

Voordat je opeens ontslag neemt, kan loopbaancoaching een goede optie zijn. Samen met jouw coach leer je wat jouw valkuilen zijn, wat je sterke punten zijn en wat je nu echt wilt. Aan de hand van persoonlijkheidstesten en persoonlijke gesprekken, kun je erachter komen waar jouw passies nu echt liggen. Een baan waar jij plezier van kan krijgen en waar jouw kwaliteiten helemaal tot hun recht komen.

Werkgeluk voor ondernemers

Waarom werkgeluk zo belangrijk is voor ondernemers? Gemotiveerde werknemers leveren beter en sneller goed werk af. Uit onderzoek blijkt dat werknemersgeluk zich maar liefst 5 keer terugbetaalt. (Rath & Harter, 2010). Investeer in jouw werknemers en zorg voor een goede organisatie om zo te profiteren van het beste eindresultaat. Ook is het verloop van werknemers minder groot wanneer zij zich helemaal op hun plek voelen en meer kansen krijgen. Werk liever met een hecht team dat echt een hart heeft voor de zaak.

Wil jij ook meer geluk en plezier ervaren tijdens jouw werkuren? Jij bent zelf verantwoordelijk voor jouw werkgeluk. Werk niet voor de financiële aspecten, maar zie jouw werk meer als een manier om te kunnen groeien en ontwikkelen. Wees niet bang om een andere richting op te slaan of een andere baan te zoeken. Wanneer je 40 uur per week spendeert aan een baan, kun je maar beter een baan vinden waar jij werkgeluk uit kunt halen.

Werkgeluk voor ouders Te weinig plezier in het werk

Bij de meeste zwangerschapslessen is het niet inbegrepen: Een cursus balanceren voor ouders. We leren ons zo goed als mogelijk voor te bereiden op de aanstaande bevalling. Voor de rest moeten we maar vertrouwen op ons ouderinstinct.

Zolang het leven zich aan onze strakke planning houdt, lijken we verbazingwekkend goed te kunnen balanceren: We scheuren in een eeuwige race tegen de klok via kinderopvang of basisschool naar kantoor, vergadering en klant om ’s avonds, vlak voor sluitingstijd, weer bij de kinderopvang naar binnen te rennen. Deze slopende ochtend- en avondrituelen houden we eindeloos vol. Totdat je kind op een mooie werkdag huilend, koortsig en besmettelijk wakker wordt. Over een paar uur word jij op een niet te missen vergadering verwacht. En dan gebeurt het: Je ouderinstinct raakt in gevecht. Waarmee? Met de rest van de wereld. En dat is precies het moment dat je als ouder volledig uit balans kunt raken.

De worsteling met schuldgevoelens

Het wikken en wegen begint. Bel je een oppas om voor jouw zieke kind te zorgen of laat je die vergadering over dat uitdagende project schieten? Voel jij je liever een tekortschietende ouder of liever zo’n collega waar niet altijd op gerekend kan worden(we charcheren)? Welke keuze je ook maakt, het voelt altijd aan als de verkeerde. Als ouder heb je vaak het gevoel het nooit goed te kunnen doen. Je schuldgevoel steekt de kop op.

Vraag jezelf eens af: Waar komt dat schuldgevoel vandaan? Niemand heeft je gedwongen keuzes te maken om je rot over te voelen. Maar jij wilt niet dat jouw collega’s last hebben van jouw zieke kind. Ondertussen wil jij niets liever dan voor jouw kind zorgen. Dus wat doe je? Je probeert een compromis te sluiten met je werkgeluk om van je schuldgevoel af te komen.

Best of both worlds?

  • Je regelt een oppas, gaat naar die spannende vergadering en je komt na afloop direct naar huis
  • Als je parttime werkt, compenseer je jouw afwezigheid door te komen werken op jouw parttime-dag
  • Als je vanuit huis kunt inloggen op het netwerk van je werkgever haal je ’s avonds of in het weekend de “verloren” uren in

Voor jouw gemoedsrust heb je gedaan wat je kon om iedereen tevreden te houden. Je hebt je geweten gesust. Maar was dit een verstandige keuze? Vaak gaat het ten koste van jezelf.

Vind werkgeluk door balans en evenwicht Moet je plezier hebben in je werk?

Hoe maak je een verstandige keuze om je eigen werkgeluk te kunnen versterken? Kun je als ouder leren in balans te blijven en je staande te houden in de harde storm van werk versus gezinsleven zonder het doen van een compromis?

 

 

Wil je jouw persoonlijk werkgeluk vergroten? Een einde maken aan de nimmer aflatende drukte? Gewoon je eigen leven leiden zonder anderen te moeten pleasen? Wil je een einde maken aan allergiën door stress? Soms is dit gewoon erg lastig. Een menselijke spiegel die je kan helpen reflecteren op jezelf, helpt vaak enorm!

Ons motto is:

“Vooruitgang gebeurt niet door te zitten en te luisteren maar door te ervaren en te doen”

Onze aanpak is gebasseerd op doen. Niet zitten en luisteren. We houden ervan je te helpen alles wat je leert in de praktijk te laten toepassen. Niet alleen voor nu, maar ook in de jaren die voor je liggen

Bekijk ons aanbod voor:

 

werkgeluk

Gerelateerd aan: ‘werkgeluk’

 

Ruud Meulenberg
Ik ben Ruud Meulenberg. EIgenaar en oprichter van de club. Ik begeleid mensen met stress- en burnoutklachten door ze 'letterlijk' in beweging te laten komen (wandelen/ hardlopen) Mijn persoonlijke specialisatie is ondernemers. Ik wens daar ook het goede voorbeeld in te geven: Ik werk 3,5e dag per week, ik sport, heb een gezin en maak plezier. Ik sta altijd open voor een belletje of een mailtje. Voel je vrij hier gebruik van te maken

Comment Section

0 reacties op “Werkgeluk: Is het noodzakelijk plezier te hebben in je werk?

Plaats een reactie


*