Ervaring met burn-out: Soms komen er flarden van mijn eigen burn-out boven. Heerlijk omdat van me af te schrijven. Ik deel deze ervaringen graag, op mijn eigen wijze, met soms een stevige hoop wrange humor.

Ik was 19, studeerde aan de ALO en deed een studie makelaardijleer. Ook sportte ik op stevig niveau.

Ervaring met burn-out

Slecht geslapen had ik. Kwaad op mezelf: het zat allemaal weer tegen.

De caravan waar ik tijdelijk in woonde, wachtend tot mijn huis af was, ontdooide langzaam in de ochtendzon. Het was koud die nacht. Ik had last van het stof in de caravan. Het lijkt wel alsof het de laatste tijd allemaal niet wil. Als ik stof zie sta ik al te niezen. Stomme caravan. Ik was al bij de woonstichting geweest. Het antwoord was eenvoudig: ‘koop maar een warme deken’.

‘Niet zo zeuren Ruud’ mopper ik op mezelf. ‘Pak die handel op, maak de boel schoon, het wordt er straks wel weer beter op’.

Alles aan de kant: kussens van de muur, onder de banken stofzuigen. Schoon zal het worden dan ook! Nooit meer zo’n nacht! Verdorie: ik wil toch gewoon slapen? Ik ben 19, maar ik voel me 90!

Ik maak alles schoon, ruim op en zet dingen terug op z’n plek. Ik ben ook best wel trots op mezelf: het ziet er gewoon weer keurig uit! Het ruikt fris, de caravan warmt op (best ruim zo’n stacaravan eigenlijk!).

Ik besluit alles terug onder de banken te zetten, maar nu netjes en gestructureerd zodat ik het ook weer terug kan vinden. Het ruikt echt ‘lentefris’ merk ik. Ik word er blij van..

Stap voor stap zet ik alles op z’n plek. Ondertussen zet ik koffie. Ik hou echt van koffie! Een ware koffieleut kun je me wel noemen. Maar sinds mijn burn-out staat mijn hele rot lijf op z’n kop wanneer ik een bak koffie drink.

Mijn koffie opdrinkend besluit ik het gaskacheltje aan te steken. Ik hou er eigenlijk niet zo van: gaskachels. Maar het is fris. Zo fris, dat je met enkel zitten je erg koud raakt.

Wij hebben een uitgebreid artikel voor je klaarstaan over de symptomen van een burn-out. Hierin gaan we in alle op symptomen en bijbehorende klachten.

Ervaring met burn-out.

Paniek!

Ik steek de gaskachel aan, sla de klep van de bank dicht. Met dat ik dat doe hoor ik opeens een luid gesis! Zo hard, dat er echt gas ontsnapt! In paniek ren ik naar buiten. Ik krijg de deur slecht open (rotcaravan). Mijn tweemeter lange lijf wurm ik door de deuropening en ik spring op het gras naast de caravan. Verdorie! Waarom kan ik niks? Ik kan toch wel een gaskachel aanzetten?

Diep balend van mezelf, besluit ik de deur van de caravan, die ik zojuist nog achterlijk hard had dichtgekwakt, weer te openen om het gas te laten ontsnappen. Gaskraan dicht op de gasfles en het moet toch wegtrekken bedenk ik me.

Ik doe de deur open en ik hou een zakdoek voor mijn mond. Toch bereikt de stevige geur me. Ik snuif, en nogmaals. Wat? Deodorant? Het zal toch niet?

Ik loop de caravan binnen en kijk naar wat er gebeurd is. De deodorantbus stak net iets boven de rand van de bank uit. De klept drukte precies het knopje in, waardoor de bus in een paar minuten tijd volledig leeg was. Balen! (geen idee of gaskachels het goed doen op deodorant?)

Balen van mezelf: waarom heb ik me gek laten maken? Ik ben moe, bek-af. Ik kijk op de klok: het is 09.30. Ik ben een half uur aan de gang.

Ik grinnik: dit verhaal ga ik ooit nog eens opschrijven 😉

Meer ervaringen lezen?

Hulp bij burn-out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *