Page content

Burnout die een depressie bleek

Burnout die een depressie bleek

Burnout die een depressie bleek: Onlangs kreeg ik een mail van één van onze klanten, die gecoacht werd door Marijke van Heusden. Hieronder vind je zijn verhaal:

Beste Ruud,

Ik heb het genoegen gehad de afgelopen maanden begeleid te worden door Marijke van Heusden en wil via deze weg mijn waardering voor haar laten blijken.

Ik liep sinds de zomer bij de psycholoog met wat men dacht een burnout te zijn. Er werd me geadviseerd zo veel mogelijk te rusten en stress te vermijden en dat deed ik dan ook. Ik vermeed activiteit en maakte mijn dagen zoals opgedragen zo saai mogelijk. Er zat echter weinig schot in de zaak, sterker nog, de klachten leken steeds erger te worden. Toen mijn slaapklachten op een punt kwamen waarop ze mijns insziens niet erger konden besloot ik het roer om te gooien en het anders aan te pakken. Ik wilde zien of begeleidt actief zijn een beter resultaat zou op leveren dan de rust van de maanden ervoor.

Maanden de deur niet uitkomen Burnout die een depressie bleek

Ik was maanden de deur niet uit geweest en de wandelingen met Marijke en de gesprekken die we voerden waren direct aangenaam. Marijke’s open en warme houding voelden heel vertrouwd. Er was echter niet direct resultaat, maar dat was geheel buiten Marijke’s toedoen om bleek toen ik overstapte naar een andere psycholoog: ik had geen burnout maar een depressie. Maandenlang had de eerste psycholoog me alles laten doen wat iemand met een depressie nou juist beter niet kan doen en dat had de klachten alleen maar erger gemaakt.

De nieuwe psycholoog adviseerde me juist actief te worden en gelukkig was ik dat pad met Marijke al ingeslagen. Vooral in het begin was miin stemming niet best maar Marijke heeft er alles aan gedaan om me daarin te begeleiden. Ook al waren we ons er in het begin niet van bewust dat ik een depressie had, Marijke’s professionele begeleiding zorgde er na elke wandeling voor dat ik me beter voelde. Het lopen werd een dagelijkse activiteit waar ik veel plezier aan beleefde.

Op gang na depressie

Een depressie is slopend voor je zelfvertrouwen en ik heb in de afgelopen maanden veel tijd gekregen om na te denken over hoe ik in de toekomst verder wil en wat er moet gebeuren om herhaling te voorkomen. Toen Marijke en ik het einde van ons tDepressie of burnoutraject naderden vroeg ze me na te denken over wat ik nog zou willen bereiken met haar. Ze kwam met het idee om een talentenpaspoort te laten maken voor me. We hadden het in onze gesprekken al eerder gehad over mijn loopbaan en dat leek me dan ook een uitstekend idee.

Het talentenpaspoort gaf me meer inzicht in wat mijn talenten en drijfveren zijn en wat niet. Het was soms confronterend en soms herkenbaar, maar vooral heel helder en duidelijk. Met het talentenpaspoort heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben en wat er voor mij belangrijk is bij het maken van keuzes aangaande mijn loopbaan vanaf nu. Ik zie het daarnaast ook als het resultaat van het traject met Marijke. Het is een prachtig tastbaar resultaat van onze inspanningen samen.

Als afsluiting wil ik nogmaals mijn waardering voor Marijke uitspreken, ik kan niet genoeg goeds over haar zeggen. Ze heeft me gesteund toen het zwaar was, opgepept toen ik down was en kracht gegeven toen ik het nodig had. En daarnaast heeft ze me natuurlijk heel veel plezier gegeven met wandelen. Ook toen we op onze blote voeten door de modder wandelden 🙂 Kortom; Marijke is fantastisch, wees zuinig op haar!

  Comment Section

  2 reacties op “Burnout die een depressie bleek


  Door Herma op 2 februari 2018

  En hoe ga je met een depressie om als je man net is overleden


  Door Ruud Meulenberg op 5 februari 2018

  Hoi Herma,
  Zou je contact met ons willen opnemen om deze vraag beter beantwoord te krijgen?

  Plaats een reactie


  *