Page content

Burn-out die een depressie bleek

Burn-out die een depressie bleek

Burn-out die een depressie bleek: Onlangs kreeg ik een mail van één van onze klanten, die gecoacht werd door Marijke van Heusden. Hieronder vind je zijn verhaal.

————–

”Beste Ruud,

Ik heb het genoegen gehad de afgelopen maanden begeleid te worden door Marijke van Heusden en wil via deze weg mijn waardering voor haar laten blijken.

Ik liep sinds de zomer bij de psycholoog met wat men dacht een burn-out te zijn. Er werd me geadviseerd zo veel mogelijk te rusten en stress te vermijden en dat deed ik dan ook. Ik vermeed activiteit en maakte mijn dagen zoals opgedragen zo saai mogelijk.

Er zat echter weinig schot in de zaak, sterker nog, de klachten leken steeds erger te worden. Toen mijn slaapklachten op een punt kwamen waarop ze mijns insziens niet erger konden besloot ik het roer om te gooien en het anders aan te pakken. Ik wilde zien of begeleidt actief zijn een beter resultaat zou op leveren dan de rust van de maanden ervoor.

Maanden de deur niet uitkomen

Ik was maanden de deur niet uit geweest en de wandelingen met Marijke en de gesprekken die we voerden waren direct aangenaam. Marijke’s open en warme houding voelden heel vertrouwd. Er was echter niet direct resultaat, maar dat was geheel buiten Marijke’s toedoen om bleek toen ik overstapte naar een andere psycholoog: ik had geen burn-out maar een depressie. Maandenlang had de eerste psycholoog me alles laten doen wat iemand met een depressie nou juist beter niet kan doen en dat had de klachten alleen maar erger gemaakt.

De nieuwe psycholoog adviseerde me juist actief te worden en gelukkig was ik dat pad met Marijke al ingeslagen. Vooral in het begin was miin stemming niet best maar Marijke heeft er alles aan gedaan om me daarin te begeleiden. Ook al waren we ons er in het begin niet van bewust dat ik een depressie had, Marijke’s professionele begeleiding zorgde er na elke wandeling voor dat ik me beter voelde. Het lopen werd een dagelijkse activiteit waar ik veel plezier aan beleefde.

Op gang na depressie

Een depressie is slopend voor je zelfvertrouwen en ik heb in de afgelopen maanden veel tijd gekregen om na te denken over hoe ik in de toekomst verder wil en wat er moet gebeuren om herhaling te voorkomen. Toen Marijke en ik het einde van ons traject naderden vroeg ze me na te denken over wat ik nog zou willen bereiken met haar. Ze kwam met het idee om een talentenpaspoort te laten maken voor me. We hadden het in onze gesprekken al eerder gehad over mijn loopbaan en dat leek me dan ook een uitstekend idee.

Het talentenpaspoort gaf me meer inzicht in wat mijn talenten en drijfveren zijn en wat niet. Het was soms confronterend en soms herkenbaar, maar vooral heel helder en duidelijk. Met het talentenpaspoort heb ik meer inzicht gekregen in wie ik ben en wat er voor mij belangrijk is bij het maken van keuzes aangaande mijn loopbaan vanaf nu. Ik zie het daarnaast ook als het resultaat van het traject met Marijke. Het is een prachtig tastbaar resultaat van onze inspanningen samen.

Als afsluiting wil ik nogmaals mijn waardering voor Marijke uitspreken, ik kan niet genoeg goeds over haar zeggen. Ze heeft me gesteund toen het zwaar was, opgepept toen ik down was en kracht gegeven toen ik het nodig had. En daarnaast heeft ze me natuurlijk heel veel plezier gegeven met wandelen. Ook toen we op onze blote voeten door de modder wandelden 🙂 

Kortom, Marijke is fantastisch, wees zuinig op haar!”

Lees andere ervaringsverhalen..

Hulp bij burn-out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Direct contact

Burnoutcoaching

Comment Section

3 reacties op “Burn-out die een depressie bleek


Door Herma op 2 februari 2018

En hoe ga je met een depressie om als je man net is overleden


Door Ruud Meulenberg op 5 februari 2018

Hoi Herma,
Zou je contact met ons willen opnemen om deze vraag beter beantwoord te krijgen?


Door Roelof op 28 augustus 2020

Dat is een zware tijd waarin het van belang is erover te praten, en jezelf tijd geven. Praat over de mooie dingen die je hebt beleefd .Ga niet stil zitten maar af en toe erop uit. Sterkte Roelof

Plaats een reactie


*