Het wordt me te veel: Vraag jij je ook wel eens af hoe je het vandaag allemaal weer voor elkaar moet krijgen. Als de wekker gaat om 7 uur. Kinderen moeten naar school. Zelf moet je naar je werk. Je partner moet ook werken en is al weg omdat hij ver moet reizen. Dan wil je ook graag dat de kinderen gezond eten op school, dus ze krijgen een gezonde lunchbox mee. Wel iets meer werk maar dat heb je er voor over. Je wilt ook dat ze schone kleding aan hebben en er fris en fruitig uit zien. Tevens moet je zelf ook goed voor de dag komen want je hebt een representatief beroep. Eigenlijk is het een hele kunst om alles in de ochtend voor elkaar te krijgen!

Het wordt me te veel

Het wordt me te veel!

Vooral vrouwen hebben de neiging om perfect te willen zijn. Het moet toch kunnen opvoeden, huis schoonhouden, werken, je sociale contacten onderhouden, je familie ( ouders ) aandacht geven en dan zelf ook nog leuk en gezellig zijn. En vergeet niet dat we er allemaal ook nog mooi en gekleed moeten zijn en daarbij nog een strakke buik. Alleen van het lezen word je al moe! Hoe kun je dit allemaal combineren? Soms staat het huilen je nader dan het lachen en je energie level daalt.

Energie overhouden als moeder

Ik ben zelf een ondernemende werkende moeder van 2 kinderen en ik weet het kan weer goed komen. Mijn favoriete liedje is Me, Myself and I. Kortom gun jezelf een stukje Me time. Doe in ieder geval iets wat jou energie geeft. Zorg dat de energienemers en gevers in balans zijn. Je hoeft niet continu paraat te staan voor je gezin.

Gratis e-book:
zo herken je
een burn-out
(Inclusief checklist)

Voorkom dat je energiereserves definitief leeg raken en je in een ernstige burn-out belandt met alle gevolgen van dien. Met dit e-book leer je de symptomen tijdig herkennen.

e-book-symptomen-burnout

Oefening

Soms is het goed om inzicht te krijgen in je eigen situatie. Zeker als je zoiets hebt van: ‘Het wordt me te veel!’ In dit geval de balans tussen energiegevers en energienemers.

Pak een vel A4, trek een streep in het midden, schrijf rechts datgene waar je energie van krijgt en links datgene wat je energie geeft. Een burn-out en stress kan ontstaan bij mensen waarbij de energienemers meer aanwezig zijn dan de energiegevers.

Gerelateerde artikelen

Hulp bij burn out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *