Weten wat je wilt, hoe belangrijk is dat eigenlijk? Een gebrek aan zelfsturendheid is de grootste oorzaak van burn-out (en stress). Niet voor niks is het percentage burnout gevallen onder ondernemers lager dan onder werknemers. Ondernemers mogen meer zelf bepalen wat ze doen en hebben zodoende meer eigen keuzes. Hoewel dit vaak meer werkdruk oplevert, is dus het gevoel van zelf keuzes mogen maken een belangrijke factor om stress en burnout tegen te gaan.

Hoe weet je wat je wilt? 

Maar hoe kun je keuzes maken wanneer je niet weet wat je wilt? Of wanneer je dit wel weet, maar je geen idee hebt hoe de route ernaar toe eruit moet zien?

Het begint allemaal bij het bepalen van waar je nu staat. Niet mooier, niet lelijker. Als je doel is om naar de Noordpool te varen maar je hebt geen idee of je nou in Rotterdam of in New York bent, heb je wel een uitdaging. Je huidige plek bepaalt dus de route naar je doelen toe. Vaak wordt dit ontzettend onderschat. Geen wonder dat het vaak niet lukt om je doelen te halen!

Niet weten wat je wilt

Niet weten wat je wilt, of geen keuze kunnen maken, kan, zoals gezegd, leiden tot burnout en stress. Maar veel voorkomende andere gevolgen zijn:

Weten wat je wilt
????????????????????????????????????

Hoe kom je erachter wat je nou eigenlijk wilt?

Ga je accepteren dat het bij 2 weken proberen blijft? Of wil je nu echt een pad kiezen naar je doelen toe? (en dus minder stress/ burnout en anderee klachten!)
Bepaal waar je nu staat en accepteer je situatie. Vandaaruit kun je redelijke doelen gaan stellen die bij je passen. Het bepalen van waar je nu staat kan ontzettend lastig zijn.

Hoe kunnen wij je helpen?

Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland en zeer ervaren in het oplossen van stress en burn-out klachten.

Gerelateerde artikelen

We hebben een aantal artikelen die je in het verlengde hiervan zullen helpen:

Herken je jouw situatie en wil je meer grip en balans zodat die vervelende stress je leven uitgebannen kan worden?

Weet je niet wat je wilt? Vraag dan om hulp!

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Denny Verbaan schreef:

  Goedemiddag,
  Ik ben nu voor de derde keer burn out gegaan.
  Iedere keer zat er een paar jaar tussen.
  Ben inmiddels op het punt beland van blijft dit dan iedere keer terugkomen.
  Mvg Denny verbaan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *