arrow_drop_up arrow_drop_down
Weten wat je wilt, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Weten wat je wilt, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Weten wat je wilt, hoe belangrijk is dat eigenlijk?

Een gebrek aan zelfsturendheid is de grootste oorzaak van burn-out (en stress). Niet voor niks is het percentage burnout gevallen onder ondernemers lager dan onder werknemers.

Ondernemers mogen meer zelf bepalen wat ze doen en hebben zodoende meer eigen keuzes. Hoewel dit vaak meer werkdruk oplevert, is dus het gevoel van zelf keuzes mogen maken een belangrijke factor om stress en burnout tegen te gaan.

Hoe maak ik keuzes?

Maar hoe kun je keuzes maken wanneer je niet weet wat je wilt? Of wanneer je dit wel weet, maar je geen idee hebt hoe de route ernaar toe eruit moet zien?

Het begint allemaal bij het bepalen van waar je nu staat. Niet mooier, niet lelijker. Als je doel is om naar de Noordpool te varen maar je hebt geen idee of je nou in Rotterdam of in New York bent, heb je wel een uitdaging. Je huidige plek bepaalt dus de route naar je doelen toe.

Als je doel is om naar de Noordpool te varen maar je hebt geen idee of je nou in Rotterdam of in New York bent, heb je wel een uitdaging

Vaak wordt dit ontzettend onderschat. Geen wonder dat het vaak niet lukt om je doelen te halen!

Als je niet weet wat je wilt

Niet weten wat je wilt, of geen keuze kunnen maken, kan, zoals gezegd, leiden tot burnout en stress.

Maar veel voorkomende andere gevolgen zijn:

Hoe kom je erachter wat je nou eigenlijk wilt?

Ga je accepteren dat het bij 2 weken proberen blijft? Of wil je nu echt een pad kiezen naar je doelen toe? (en dus minder stress/ burnout en anderee klachten!)
Bepaal waar je nu staat en accepteer je situatie. Vandaaruit kun je redelijke doelen gaan stellen die bij je passen. Het bepalen van waar je nu staat kan ontzettend lastig zijn.

Gerelateerde artikelen

We hebben een aantal artikelen die je in het verlengde hiervan zullen helpen:

Herken je jouw situatie en wil je meer grip en balans zodat die vervelende stress je leven uitgebannen kan worden?

Neem dan vrijblijvend contact op:

Hulp bij stress en een burn-out

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

obesitas stress

Over de schrijver
Ik ben Ruud Meulenberg. Eigenaar en oprichter van Meulenberg Training & Coaching. Ik begeleid mensen met stress- en burnoutklachten door ze 'letterlijk' in beweging te laten komen (wandelen/ hardlopen) Samen met een krachtig team van professionele coaches, help ik mensen door heel Nederland heen om van stress en burn-out af te komen. Ik probeer het goede voorbeeld te geven: Ik werk maximaal 24 uur per week, ik sport, geniet van mijn gezin en ik heb betekenisvol werk ;).
Denny Verbaan
Door

Denny Verbaan

op 20 September 2019

Goedemiddag, Ik ben nu voor de derde keer burn out gegaan. Iedere keer zat er een paar jaar tussen. Ben inmiddels op het punt beland van blijft dit dan iedere keer terugkomen. Mvg Denny verbaan

Reactie plaatsen

Gratis ebook:  zo herken je een burnout

(Inclusief checklist)

Met dit ebook leer je de symptomen van een burn-out tijdig te herkennen. Al meer dan 10.000 gelijkgestemden hebben dit ebook gedownload.
Cookies