Kun je herstellen met een online burn-out training? Dagelijks volgen honderden mensen onze online training. Veelal vragen we ze wat ze aan deze training hebben gehad. Hieronder het verhaal van Corine:

Burn out coaching die niet werkt

Ik was al bijna een jaar ziekgemeld, had gesprekken met een burn-outcoach (niet van Meulenberg Training & Coaching) en ik werkte braaf aan mijn huiswerk: elke dag wandelen, een dagboek bijhouden of een activiteit energie kostte op opleverde of neutraal was en heel veel rust nemen na elke activiteit. Ik had nog totaal geen idee of ik nou echt vanuit mijn hoofd naar mijn lichaam ging of dat ik ervaarde vanuit mijn lichaam. Ik voelde soms of een activiteit energie gaf, meestal voelde ik dat niet. Ik was doodmoe, had heel weinig energie en vond dat ik toch echt wel weer aan het werk zou moeten. Ik was toch immers bijna een jaar ziek, waarom duurde dat herstel nou zo lang terwijl ik zo hard aan het werk was om patronen te ontdekken en te veranderen?

Aanmelding voor webinar

Per toeval stuitte ik op de website van Ruud Meulenberg waar ik mij kon aanmelden voor een webinar: Hoe een beter leven na een burn-out?

Mijn belangstelling was gewerkt. ‘Bij een burn-out heb je geen regie meer over jouw eigen leven,’ vertelde Ruud. Die opmerking kwam binnen. Geboeid luisterde ik naar wat ik kon doen om te herstellen van mijn burn-out, sterker nog: om een beter leven te krijgen na mijn burn-out.

De inhoud van de online training

Ik bestelde de online training die naast vier trainingsprogramma’s (acceptatie van je burn-out, krachtig uit je burn-out, communicatie en de stressvrij challenge) ook toegang geeft tot webinars en een aantal e-boeken. Daarnaast heb je contact met lotgenoten in de community waar je jouw ervaringen of vragen kunt delen en er zijn twee online-coaches die op elk ingezonden stuk een reactie geven.

De training is logisch opgebouwd: eerst is er toegang tot de training acceptatie van je burn-out waarbij wekelijks een module wordt opengezet om te voorkomen dat je te snel door de stof gaat. Je bent jouw burn-out ook niet ingehold, je kunt er ook niet uithollen is de gedachte daarachter.

Prettig om gelijkgestemden te ontmoeten

Het was thuiskomen. Het is heel prettig om contact te hebben met mensen die je niets hoeft uit te leggen, die snappen hoe een burn-out eruitziet, hoe het voelt, wat een terugval doet en die kunnen meegenieten als je een succes behaald, hoe klein dat succes in je eigen beleving ook is. Het delen van ervaringen, het terugvallen in oude valkuilen en hoe je daar enorm van kunt balen, het lezen van hoe anderen omgaan met angsten, terugvallen en ook wat ze doen om weer de regie te pakken: dat hielp mij ook.

Het delen werd een houvast als ik het even niet zag zitten of juist als ik een succes wilde melden. Wat mij opviel was dat de coaches heel sterk waren in het goed lezen van items: ze gaven daardoor ook een reactie die heel duidelijk de kern van het verhaal pakte en ze leefden mee. Dat maakt dat de online community een betrokken groep mensen is.

Hoogtepunten en vervolg

Ook de trainingen gaven houvast doordat er een hele duidelijke opbouw in zat. De opdrachten hielpen mij om bezig te zijn met één enkel thema. Het wandelen in de natuur en alleen bezig met wat ik op dat moment voelde, zag en rook was een enorme eye-opener om te ontspannen. In de training zaten meer van zulke opdrachten die mij hielpen om naar mijn patronen te kijken en vooral wat er onder de patronen zit. Het gaf houvast en dat was heel prettig. Het gaf mij de doorslag om ook een persoonlijk coachingstraject te starten bij Meulenberg. Net als de online training gaf dat een enorm houvast door een duidelijke opbouw.

Corine

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *