Opnieuw klachten na burn-out: Alweer enkele jaren geleden kampte je met zware werkdruk. Mede door diverse tegenslagen, zoals een promotie die aan je neus voorbij ging en een nare situatie in je privésituatie, stortte je volledig in. Een burn-out!
Goedbedoelde hulp
Met goedbedoelde hulp vanuit je directe omgeving en de ruimte die je kreeg van je toenmalige werkgever is het je gelukt de draad weer op te pakken. Wel besloot je een andere werkomgeving te zoeken met minder werkdruk. En dat vond je. Weliswaar bij een andere werkgever, maar het was een fantastische uitdaging. Een nieuwe start, nieuwe collega’s, een prima leidinggevende en een prachtige product.
Opnieuw klachten na burn-out
Het is inmiddels ruim een jaar geleden dat je de overstap maakte naar deze nieuwe baan. Ik het begin was het inderdaad fantastisch. Ook thuis kreeg je complimenten omdat je zo goed in je vel zat, je was ontspannen, had tijd voor je gezin en je vrienden en ook had je het sporten weer opgepakt.
Maar in de loop van de maanden voel je de (werk)druk weer oplopen. Je gaat af en toe weer extra vroeg naar kantoor om alvast de meest belangrijke mails weg te werken. Je blijft af en toe weer wat langer om zaken af te maken. En, ondanks het feit dat je het je had voorgenomen niet meer te doen, neem je in het weekend ook weer werk mee naar huis. En ja, het sporten schiet er steeds vaker weer bij in en je fysieke klachten nemen ook weer toe.
Alarmbellen die afgaan
Je herkent de symptomen die bij een burn-out horen en je weet dat je zo niet moet doorgaan. Maar toch ga je door, want je hebt tenslotte nog geen vast contract dus je moet goed werk afleveren. Binnenkort zal het vast en zeker weer wat rustiger worden….
Je alarmbellen rinkelen! Je beseft dat je weer op dezelfde manier bezig bent als enkele jaren geleden. Alleen het allerbeste is goed genoeg. Je realiseert je dat als je zo doorgaat, je weer zult verzuipen in je werk met dezelfde fasen van stress en een burn-out als gevolg. Het wordt een steeds grotere worsteling om alle ballen hoog houden.
Af en toe valt er eentje, maar je weet hem weer op te pakken. Er komen nieuwe ‘ballen’ bij, zoals extra taken, deadlines, rapporten, etc. Ow ja: je familie is er ook nog. Bovendien ook je vrienden en je sport. Welke ballen kun je nog oppakken, nadat ze zijn gevallen? En welke laat je liggen? Sta je jezel nu toe de keuze te maken?
Het tij keren, maar hoe?
Het is mooi dat je de signalen van je lichaam herkent en beseft dat er iets moet gebeuren. Niets doen is geen optie, dan gaat het helemaal mis. Maar hoe pak je dat aan? Deze keer moet het anders, beter dan de vorige keer, want je realiseert je dat je telkens in dezelfde valkuilen valt.
Vaak ontstaan er opnieuw klachten wanneer deze factoren niet voldoende aanwezig zijn geweest:
- Te weinig besef van eigen identiteit (wie ben ik?)
- Weinig regie over eigen leven
- Lage fysieke en mentale veerkracht
Goedbedoelde hulp was fijn, maar deze keer wellicht toch professionele hulp inschakelen? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij gaan graag samen met jou aan de slag om het tij te keren.
Hulp bij burn-out en stress
Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is simpelweg ontzettend lastig. De coaches van Meulenberg Training & Coaching begrijpen precies wat je doormaakt en weten hoe zwaar het kan zijn. Ze hebben dit vaak zelf meegemaakt! Met hun jarenlange ervaring en expertise staan ze klaar om jou stap voor stap te helpen aan een volledig herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching en verzuimtraining heb jij je leven lang plezier!
Bekijk ons aanbod voor:
Burn-out coaching
Stress coaching
Online coaching
Verzuimtrainingen
Hallo, zo herkenbaar! Nu is het bijna al 2jaar geleden dat ik met een burn out thuis ben komen te zitten. Na maanden hard werken aan mezelf aan het werk gegaan en sinds een aantal weken weer het gevoel af te glijden. Ondanks mijn gesprekken met een psycholoog. Ja, ik geef mijn grenzen aan. Ja, ik ben erg veranderd en toch…. toch laat ik anderen over mijn grens heen gaan en verval ik weer in piekermodus. Hoe ga ik dat toch tegen? Ik wil niet weer in een burn out komen maar vraag me wel af of ik misschien er nog niet helemaal uit ben. En dat baart mij zorgen. Hoe ga hè daar mee om? Mijn psycholoog blijft me op het hart drukken dat ik gied bezig ben en dat ik de druk van anderen niet hief te voelen maar ik voel het wel.
Hoor graag hoe anderen hiermee omgaan. Is het verstandig om eens een andere hulpverlener in te schakelen?
Dag,
Ik herken je situatie van zowel mijzelf als van klanten.
Mocht je het willen: voel je dan welkom om contact met me op te nemen om jouw situatie te bespreken. Wellicht kunnen we je een eindje op weg helpen.
Groet Ruud