Het klinkt misschien gek, maar een burn-out en de ziekte van Pfeiffer hebben meer met elkaar gemeen dan men denkt. In dit artikel zal er aandacht aan die connectie worden besteed. Allereerst zal uitgelegd worden wat een burn-out is, en vervolgens de ziekte Pfeiffer. Vervolgens zullen de essentiële verschillen tussen een burn-out en een Pfeiffer worden behandeld. Als laatste zal worden besproken hoe Pfeiffer zich kan omzetten naar een burn-out.

Wat is een burn-out?

Je hebt ongetwijfeld wel eens van het fenomeen burn-out gehoord. Het is namelijk een verschijnsel dat veel voorkomt in onze maatschappij. Vrijwel iedereen kent wel iemand die last krijgt van een burn-out. Een burn-out ontstaat doordat je jezelf teveel weggeeft aan iemand of iets anders. Dit kan meerdere redenen hebben en hoeft niet persé te maken te hebben met drukte op het werk.

Dat denken mensen vaak wel, maar het kan ook te maken hebben met je privéleven. Je privéleven kan een negatief effect hebben op het werk. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je je privéleven mee naar je werk neemt. Dit kan dan als gevolg hebben dat je je niet meer goed kunt concentreren. Een burn-out kan zich manifesteren in veel verschillende symptomen. Je kunt er chronische hoofdpijn van krijgen.

Heb je daar last van? Dan kan dit een indicatie zijn van een burn-out. Maar er zijn nog meer indicaties die kunnen wijzen op een burn-out. Slecht slapen, pijn in de maag, neerslachtig en onzeker zijn. Een burn-out ontstaat meestal geleidelijk. Het is meestal een slopend proces, totdat de druppel komt waardoor de emmer gaat overlopen. Dan is het vaak lastig om daar weer uit te komen.

Gratis e-book:
zo herken je
een burn-out
(Inclusief checklist)

Voorkom dat je energiereserves definitief leeg raken en je in een ernstige burn-out belandt met alle gevolgen van dien. Met dit e-book leer je de symptomen tijdig herkennen.

e-book-symptomen-burnout

Wat is de ziekte van Pfeiffer?

Anders dan met een burn-out, ontstaat de ziekte van Pfeiffer door een virus. Het heeft dus geen psychische oorzaak. Veel mensen krijgen pfeiffer, maar lang niet iedereen met pfeiffer krijgt ook de typische symptomen van pfeiffer. Het voordeel van pfeiffer is dat het meestal vanzelf over gaat. De symptomen kunnen ernstig variëren. De ene persoon heeft er heel veel last van, terwijl de andere persoon er zelden iets van merkt.

Moeheid als belangrijkste symptoom

Het belangrijkste symptoom van pfeiffer is moeheid. Mensen voelen zich vaak lusteloos doorPfeiffer. Ze krijgen hierdoor de neiging om meer op bed te gaan liggen. Dit is echter niet heel verstandig, aangezien rusten er niet voor zorgt dat de pfeiffer sneller weggaat. Sterker nog: je voelt je er alleen maar lustelozer door. Omwille van die reden is het dan ook belangrijk om met je activiteiten door te gaan. Pfeiffer kan er ook voor zorgen dat je last krijgt van een hevige keelpijn. En dit is geen normale keelpijn, maar een keelpijn die echt weken duurt, waardoor het bijna ondragelijk wordt. Het is dan belangrijk om naar een dokter te gaan en die kan je eventueel pijnstillers voorschrijven, zodat je je weer een stuk beter voelt.

Verschil ziekte van pfeiffer en burnout

Verschil burn-out en Pfeiffer

Wat zijn nu de verschillen tussen een burn-out en Pfeiffer? Lees hieronder enkele belangrijke verschillen.

Andere oorzaak

Een belangrijk verschil tussen een burn-out en pfeiffer is de achterliggende oorzaak. Een burn-out ontstaat door mentale problemen, terwijl pfeiffer wordt veroorzaakt door een virus. Een burn-out is dan ook makkelijker te voorkomen dan pfeiffer.

Bij een burn-out is het namelijk zo dat je een coach kunt inschakelen die je kan helpen. Deze kan de hete kolen uit het vuur halen en ervoor zorgen dat een burn-out niet verder gaat doorzetten. Bij de ziekte van Pfeiffer heb je echter weinig aan een coach, aangezien het wordt veroorzaak door een virus en het mentale aspect een onderliggende rol speelt.

Andere symptomen

Tussen Pfeiffer en een burn-out zijn ook veel verschillende symptomen waar te nemen. Door Pfeiffer kun je bijvoorbeeld koorts krijgen. Ernstige koorts, waardoor je kunt ijlen. Een burn-out kan wel je weerstand aantasten waardoor je vatbaarder bent voor koorts, maar het is niet zo dat een burn-out op zichzelf kan zorgen voor koorts in je lichaam. Nog een ander groot verschil is dat je door een burn-out geen last kunt krijgen van een keelontsteking.

Dit is echter wel het geval bij pfeiffer. Bij Pfeiffer kun je een hardnekkige keelontsteking krijgen. Ook gevoelige halsklieren kunnen ontstaan door pfeiffer. Bij een burn-out krijg je vaak last van meer vage symptomen. Met vage symptomen worden symptomen bedoeld die moeilijk aan te duiden zijn en meerdere oorzaken kunnen hebben. Daarbij kun je bijvoorbeeld denken aan hoofdpijn, rusteloosheid en een neerslachtig gevoel. Deze symptomen kunnen overigens ook ontstaan bij pfeiffer, maar dan hebben ze wel een geheel andere oorzaak.

Het verschil tussen de ziekte van Pfeiffer en een burn-out?

Verschil in behandeling

Ook het verschil in behandeling tussen Pfeiffer en een burn-out is compleet anders. Het voordeel van pfeiffer is dat het meestal vanzelf over gaat. Je kunt een behandeling krijgen voor de klachten die worden veroorzaakt door Pfeiffer. En daarbij moet je dan denken aan keelontsteking en dergelijke. De ziekte Pfeiffer zelf geneest meestal vanzelf. Dit is een groot verschil met een burn-out.

Een burn-out moet in de meeste gevallen behandeld worden. Anders bestaat er een kans dat het steeds erger wordt. Probeer bij een burn-out dan ook altijd coaching in te schakelen. Een externe coach kan de situatie vanuit een ander perspectief bekijken. Met dit hernieuwde perspectief weet je beter hoe je met de ziekte om moet gaan. Je krijgt dan praktische tips en meer belangrijke adviezen die ervoor kunnen zorgen dat de burn-out sneller over gaat.

Wil je dat wij je helpen?

Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben we duizenden mensen geholpen.

Connectie tussen pfeiffer en burn-out

Nu de verschillen tussen Pfeiffer en een burn-out zijn uitgediept, vraag je je ongetwijfeld af wat nu de connectie tussen Pfeiffer en een burn-out is. Daarbij moet je denken aan een oorzaak en gevolg-situatie. Want daar ligt de echte connectie tussen pfeiffer en een burn-out. Om dit nader uit te diepen is enige context wel vereist. Uit onderzoek is naar voren gekomen dat een burn-out sneller kan ontstaan bij mensen die last hebben van fysieke problemen.

Dit kunnen zeer diverse fysieke problemen zijn. Wanneer je bijvoorbeeld last hebt van een chronische ziekte, ben je daardoor meer vatbaar voor een burn-out. Dit geldt ook voor andere fysieke klachten. Maar het kan ook andersom werken. Soms weet iemand niet precies wanneer hij of zij een burn-out heeft. De reden hiervoor is dat de klachten van een burn-out meestal erg vaag zijn. Echter kunnen fysieke klachten een indicatie geven of iemand wel of niet een burn-out heeft. Een goed voorbeeld hiervan is verstopping. Een verstopping in je darmen kan in verband worden gebracht met een depressie.

Connectie brein en lichaam

Pfeiffer kan dus ook een burn-out in de hand werken, omdat is aangetoond dat er een connectie is tussen je brein en je lichaam. Het één kan het ander beïnvloeden. Dit kan zowel op positieve wijze, alsook negatieve wijze, naar voren komen. Door pfeiffer voel je je miserabel en daardoor is er een kans dat ook je brein zich miserabel gaat voelen en er een burn-out in de hand kan worden gewerkt. Heb je dus last van pfeiffer, dan heb je een vergrote kans op het krijgen van een burn-out. Gelukkig kun je een coach inschakelen die je hiermee kan helpen. Want hoe eerder er actie wordt ondernomen, hoe groter de kans is dat je geholpen kunt worden aan je burn-out.

Zie ook: Waarom mentale problemen en fysieke problemen nooit losstaan van elkaar

Hulp bij burn out en stress

Het verminderen van stress en het herstellen van een burn-out is geen sinecure. Heb je ondersteuning nodig, dan kan je op onze hulp rekenen. Onze coaches zijn allemaal gespecialiseerd in jouw problematiek. Door hun jarenlange ervaring kunnen ze samen met jou werken aan jouw herstel. Van het resultaat van onze 1-op-1 coaching heb jij je leven lang plezier!

Bekijk ons aanbod voor:

Gerelateerde informatie

In onze kennisbank vind je honderden artikelen die je verder helpen. Heb je deze artikelen al gelezen:

 

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *