Leuk om kennis te maken!

Ik ben Ruud Meulenberg, de oprichter en eigenaar van Meulenberg Training en Coaching

Over Ruud Meulenberg

Ik brandde op toen ik 19 was. Ik werd opgenomen in het ziekenhuis met hartklachten en uitvallende ledematen en mijn toekomst leek inktzwart. Ik zag het leven totaal niet meer zitten en ik wist niet wat er met me aan de hand was.

Herstel

Na een paar maanden volgde de diagnose: burn-out. Ik kon het me niet voorstellen… Acceptatie was ver weg. Uiteindelijk heeft de weg naar herstel 2 jaar geduurd. 2 jaar die bol stonden van het vallen, opstaan, nogmaals heel hard vallen, etc. Maar telkens landde ik wat zachter en begon te snappen dat ik wat te leren had. Ik moest bijsturen om weer iets van mijn leven te kunnen maken.

Uiteindelijk ben ik hersteld van mijn burn-out maar is mijn persoonlijke ontwikkeling doorgegaan. Daarmee was de wens en behoefte geboren om anderen te helpen met het herstellen van burn out. De vele valkuilen waar ikzelf in ben getrapt, wilde ik anderen besparen. Bovendien vind ik dat het leven moet gaan om genieten, en niet om overleven.

Eigenaar & ondernemer

Ik merkte dat het herstellen van burn out een expertise is die je jezelf eigen moet maken wil je hier een absolute expert in zijn. Gezien mijn (sport) achtergrond en daarbij de overtuiging dat beweging een onderdeel moet zijn van burn-out herstel, was de BERG methode al snel geboren en startte ik als zelfstandig ondernemer.

Groei
De methode sloeg aan. Na een half jaar werkten er 17 coaches voor me en hadden we een landelijke dekking van goed opgeleide professionals. Anno nu hebben we een landelijk team van 50+ gespecialiseerde coaches

Internationaal
Vanuit het buitenland kregen we steeds meer aanvragen voor coaching. We startten daarom met een nieuwe tak: Een internationale. Inmiddels coachen we mensen over de hele wereld in het Engels, Frans en Duits in Milltain BV

Een beter leven na je burn-out

Wellicht vreemd: ik had mijn burn-out uiteindelijk niet willen missen. Het heeft me een beter mens gemaakt, en de keuze om mijn eigen bedrijf te starten is hieruit voortgevloeid. De dingen die ik in de 2 jaar geleerd heb, had ik anders nooit geleerd.

Wat ik achteraf gezien anders had willen doen: ik had wel hulp moeten zoeken. Hulp in de zin van iemand die je begrijpt en die stevig genoeg is om eens op te kunnen leunen. Op wat gesprekken met huisarts/ internist na, heb ik alles toch weer zelf willen doen. Herkenbaar? 😉

Mensen begeleiden
Het doet me daarom goed mensen te begeleiden bij, en nog liever: te behoeden voor een burn-out. Het wiel hoeft namelijk niet opnieuw uitgevonden te worden…. Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor het vermijden van een burn-out. Vooral omdat dit, naast een enorme besparing zou opleveren in menselijk leed, ook een enorme besparing zou betekenen in de kosten! Ik zie welke gebeurtenis dan ook in je leven niet als een eindpunt, maar als een start van een leertraject waarin je nog meer van jezelf kunt gaan houden en waarmee je nog verder kunt komen in je leven.

Kennismaken met mijn team van experts?