Ruud Meulenberg | Meulenberg Training en Coaching
arrow_drop_up arrow_drop_down
Ruud Meulenberg: burnoutcoach Drenthe en Overijssel

Leuk om kennis te maken

Ruud Meulenberg (de drijvende kracht achter Meulenberg Training en Coaching)

Over Ruud Meulenberg

Na mijn studie aan de sportacademie in Groningen (ALO) heb ik een aantal leidinggevende functies gehad. Maar het mensen ontwikkelen bleef kriebelen. Na een aantal coach opleidingen besloot ik zelfstandig trainer en coach te worden.


Burn-out

Ik was 19 toen ik een burn-out kreeg. 2 studies, 20 uur werken, sporten op Nederlands niveau, en een eiwit intolerantie (lichamelijke malheur) en een wil om altijd maar door te gaan en er voor mensen te zijn, zorgden ervoor dat ik met hartklachten en uitvallende ledematen in het ziekenhuis terecht kwam.


Weg naar herstel

De weg naar herstel heeft bij mij 2 jaar geduurd, en nog altijd is de angst om weer ziek te worden aanwezig. De 2 jaar stonden bol van het vallen, opstaan, nogmaals heel hard vallen, etc. Maar telkens landde ik wat zachter en begon te snappen dat het allemaal niet zo lukte als ik het graag wou.

Ruud Meulenberg

Ik had het niet willen missen

Wellicht vreemd: ik had dit niet willen missen. Het heeft me een beter mens gemaakt, en de keuze om mijn eigen bedrijf te starten is hieruit voorgevloeid. De dingen die ik in de 2 jaar geleerd heb, had ik anders nooit geleerd.

Wat ik achteraf gezien anders had willen doen: ik had wel hulp moeten zoeken. Hulp in de zin van iemand die je begrijpt en je tips mee kan geven. Op wat gesprekken met huisarts/ internist na, heb ik alles toch weer zelf willen doen. Herkenbaar? ;-)


Mensen begeleiden

Het doet me daarom goed mensen te begeleiden bij, en nog liever: te behoeden voor een burn-out. Het wiel hoeft namelijk niet opnieuw uitgevonden te worden....

Er is nog steeds veel te weinig aandacht voor het vermijdeen van een burn-out. Vooral omdat dit, naast een enorme besparing zou opleveren in menselijk leed, ook een enorme besparing zou betekenen in de kosten!


Samenwerken?

Ik verzorg individuele coaching, teamcoaching en actieve programma's voor mensen die last hebben van stress of burnout zijn.

Meer informatie over Ruud

Mijn passie

Het is mijn passie mensen een beter leven te geven na een burnout. Ik ben pas tevreden wanneer iemand blij is met zijn/ haar burnout. 


Dit is ontzettend noodzakelijk omdat het oude gedrag vooraf een burnout niet gezond was en de burnout moet zorgen voor blijvende veranderingen.

Bewegen in de natuur

Ik combineer coaching voor zowel particulieren als bedrijven met bewegen in de natuur. Wetenschap toont op elk front aan: Stil zitten en luisteren heeft op geen enkele manier zin. 


Daarom werk ik altijd in een natuurlijke omgeving, en help ik mensen door te gaan bewegen (wandelen, hardlopen, fietsen, etc)


De resultaten zijn zodoende vaak verbluffend

Tot snel! ;-)

Kennismaken met Ruud (reken af met stress en burnout)

Cookies