Ervaring met burn-out: De hevig lekkende gasfles...
arrow_drop_up arrow_drop_down

Ervaring met burn-out: De hevig lekkende gasfles

Ervaring met burn-out. Soms komen er flarden van mijn eigen burn-out boven. Heerlijk omdat van me af te schrijven. Ik deel deze ervaringen graag, op mijn eigen wijze, met soms een stevige hoop wrange humor.

Ik was 19, studeerde aan de ALO en deed een studie makelaardijleer. Ook sportte ik op stevig niveau:

Ervaring met burn-out

Slecht geslapen had ik. Kwaad op mezelf: het zat allemaal weer tegen.

De caravan waar ik tijdelijk in woonde, wachtend tot mijn huis af was, ontdooide langzaam in de ochtendzon. Het was koud die nacht. Ik had last van het stof in de caravan. Het lijkt wel alsof het de laatste tijd allemaal niet wil. Als ik stof zie sta ik al te niezen. Stomme caravan. Ik was al bij de woonstichting geweest. Het antwoord was eenvoudig: ‘koop maar een warme deken’.

‘Niet zo zeuren Ruud’ mopper ik op mezelf. ‘Pak die handel op, maak de boel schoon, het wordt er straks wel weer beter op’.

Alles aan de kant: kussens van de muur, onder de banken stofzuigen. Schoon zal het worden dan ook! Nooit meer zo’n nacht! Verdorie: ik wil toch gewoon slapen? Ik ben 19, maar ik voel me 90!

Ik maak alles schoon, ruim op en zet dingen terug op z’n plek. Ik ben ook best wel trots op mezelf: het ziet er gewoon weer keurig uit! Het ruikt fris, de caravan warmt op (best ruim zo’n stacaravan eigenlijk!)

Ik besluit alles terug onder de banken te zetten, maar nu netjes en gestructureerd zodat ik het ook weer terug kan vinden. Het ruikt echt ‘lentefris’ merk ik. Ik word er blij van.

Stap voor stap zet ik alles op z’n plek. Ondertussen zet ik koffie. Ik hou echt van koffie! Een ware koffieleut kun je me wel noemen. Maar sinds mijn burnout staat mijn hele rotlijf op z’n kop wanneer ik een bak koffie drink.

Mijn koffie opdrinkend besluit ik het gaskacheltje aan te steken. Ik hou er eigenlijk niet zo van: gaskachels. Maar het is fris. Zo fris, dat je met enkel zitten je erg koud raakt.

Wij hebben een uitgebreid artikel voor je klaarstaan over de symptomen van een burnout. Hierin gaan we in alle op symptomen en bijbehorende klachten.

Paniek! Ervaring met burn-out.

Ik steek de gaskachel aan, sla de klep van de bank dicht. Met dat ik dat doe hoor ik opeens een luid gesis! Zo hard, dat er echt gas ontsnapt! In paniek ren ik naar buiten. Ik krijg de deur slecht open (rotcaravan). Mijn tweemeter lange lijf wurm ik door de deuropening en ik spring op het gras naast de caravan. Verdorie! Waarom kan ik niks? Ik kan toch wel een gaskachel aanzetten?

Diep balend van mezelf, besluit ik de deur van de caravan, die ik zojuist nog achterlijk hard had dichtgekwakt, weer te openen om het gas te laten ontsnappen. Gaskraan dicht op de gasfles en het moet toch wegtrekken bedenk ik me.

Ik doe de deur open en ik hou een zakdoek voor mijn mond. Toch bereikt de stevige geur me. Ik snuif, en nogmaals. Wat? Deodorant? Het zal toch niet?

Ik loop de caravan binnen en kijk naar wat er gebeurd is. De deodorantbus stak net iets boven de rand van de bank uit. De klept drukte precies het knopje in, waardoor de bus in een paar minuten tijd volledig leeg was. Balen! (geen idee of gaskachels het goed doen op deodorant?)

Balen van mezelf: waarom heb ik me gek laten maken? Ik ben moe, bek-af. Ik kijk op de klok: het is 09.30. Ik ben een half uur aan de gang.

Ik grinnik: dit verhaal ga ik ooit nog eens opschrijven 😉

 

Tot zo ver mijn ervaring met burn-out. Later meer 😉

Over de schrijver
Ik ben Ruud Meulenberg. Eigenaar en oprichter van Meulenberg Training & Coaching. Ik begeleid mensen met stress- en burnoutklachten door ze 'letterlijk' in beweging te laten komen (wandelen/ hardlopen) Samen met een krachtig team van professionele coaches, help ik mensen door heel Nederland heen om van stress en burn-out af te komen. Ik probeer het goede voorbeeld te geven: Ik werk maximaal 24 uur per week, ik sport, geniet van mijn gezin en ik heb betekenisvol werk ;).
Reactie plaatsen

Gratis ebook:  zo herken je een burnout

(Inclusief checklist)

Met dit ebook leer je de symptomen van een burnout tijdig te herkennen. Al meer dan 10.000 gelijkgestemden hebben dit ebook gedownload.
Cookies