Hoogbegaafdheid wordt vaak geassocieerd met intelligentie, uitzonderlijke prestaties en creatieve oplossingen. Toch blijkt uit onderzoek dat hoogbegaafde volwassenen en kinderen ook kwetsbaarder zijn voor klachten zoals burn-out en bore-out. Dit komt niet door de intelligentie zelf, maar door een mismatch met hun omgeving: op bijvoorbeeld het werk, school of in de sociale context.
- Hoeveel mensen in Nederland zijn hoogbegaafd?
- Wat is hoogbegaafdheid nu echt?
- Kenmerken van hoogbegaafdheid
- Intellectuele uitdaging en verveling bij hoogbegaafdheid
- De schaduwzijde van hoogbegaafdheid
- Hoe hoogbegaafdheid en stress hand in hand gaan
- Het brein van de hoogbegaafde: default-mode network
- Veranderende werkomstandigheden: hybride werken als risico en kans
- De sleutel: zelfacceptatie en het erkennen van hoogbegaafdheid
- Professionele hulp en begeleiding bij hoogbegaafdheid
- Veelgestelde vragen
- Referenties
Hoeveel mensen in Nederland zijn hoogbegaafd?
Hoogbegaafdheid wordt vaak vastgesteld op basis van een IQ-score van 130 of hoger, wat overeenkomt met ongeveer 2 tot 3% van de bevolking [1]. In Nederland betekent dit dat ongeveer 340.000 tot 510.000 mensen hoogbegaafd zijn (CBS, 2023). Van deze groep is slechts een deel zich bewust van hun hoogbegaafdheid, laat staan dat zij passende ondersteuning of begrip krijgen.
Daarnaast: hoogbegaafdheid komt al op jonge leeftijd tot uiting: hoogbegaafde kinderen leren snel, denken abstract, hebben vaak een rijke woordenschat en vertonen een sterke behoefte aan autonomie. Zonder passend onderwijs kunnen zij zich snel gaan vervelen, terugtrekken of gedragsproblemen ontwikkelen — signalen die soms verkeerd geïnterpreteerd worden als ADHD of autisme (ASS).
Wat is hoogbegaafdheid nu echt?
Veel mensen kijken naar de hoogte van het IQ wanneer ze denken aan hoogbegaafdheid, maar hoogbegaafdheid is meer dan een hoge score op een IQ test. Natuurlijk is hoge intelligentie (IQ >130) een belangrijk kenmerk, maar minstens zo belangrijk zijn kenmerken als creativiteit, een sterk rechtvaardigheidsgevoel, het voelen van sterke emoties, een goed geheugen, goed kunnen reproduceren en het vermogen om complexe zaken aan te kunnen. Hoogbegaafde mensen denken snel, zien patronen waar anderen die missen, leggen snel verbanden tussen ingewikkelde dingen, en hebben vaak een sterk ontwikkeld rechtvaardigheidsgevoel.
Hoogbegaafden zijn ook gevoelig op emotioneel vlak. Ze verwerken prikkels diepgaand en voelen zich sterk en snel betrokken bij hun omgeving. Dat maakt hen op jonge leeftijd vaak al anders dan hun leeftijdsgenoten. Hoogbegaafde kinderen stellen diepe vragen, voelen zich soms eenzaam of vervelen zich vaak op school. Zonder passend onderwijs kunnen ze snel afhaken, onderpresteren of ander gedrag vertonen dat verkeerd begrepen wordt.
Hoogbegaafdheid vaststellen: meer dan een IQ test
Hoogbegaafdheid vaststellen vraagt dus om meer dan een IQ test. Er moet gekeken worden naar gedrag, beleving, creatief zijn, sensitiviteit, interesses en levensloop. Veel hoogbegaafde volwassenen zijn zich niet bewust van hun hoogbegaafdheid en bovendien zijn ze zich er vaak niet van bewust dat ze anders denken of voelen. Pas in een goed gesprek hierover of tijdens de behandeling van mentale of psychische klachten, komt de link met hoogbegaafdheid naar voren en begint iemand hoogbegaafdheid te herkennen.
Het herkennen van de kenmerken van hoogbegaafdheid is grote belangrijke stap richting acceptatie, erkenning en persoonlijke ontwikkeling. Deze kenmerken verklaren niet alleen waarom iemand zich vaak anders voelt, maar ook waarom er stress, burn-out of bore-out kan ontstaan.
Hoe kunnen wij je helpen?
Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland en zeer ervaren in het oplossen van stress en burn-out klachten.

Kenmerken van hoogbegaafdheid
Hoe kun je hoogbegaafdheid herkennen? We delen je de meest voorkomende kenmerken:
- IQ van 130 of hoger
- Snel en diepgaand denken
- Goed geheugen en kan snel leren
- Kan grote en ingewikkelde zaken aan
- Sterke emotionele intelligentie
- Gevoelig voor emotionele prikkels
- Kritische en analytische instelling
- Intenser genieten
- Emotioneel mens
- Grote behoefte aan autonomie en rechtvaardigheid
- Sterke innerlijke belevingswereld, intens levend
- Creatief en veel nieuwe ideeën
- Verveling bij herhaling of oppervlakkigheid
- Perfectionisme en hoge eisen aan zichzelf
- Sterke intuïtie en snel verbanden leggen
- Voelt zich vaak ‘anders’ of onbegrepen
- Zoekt zingeving en diepgang in relaties, werk en het leven

Intellectuele uitdaging en verveling bij hoogbegaafdheid
Hoogbegaafden hebben een sterke innerlijke drang tot leren, te ontwikkelen, te ontdekken en te begrijpen. Intellectuele uitdaging is geen luxe, maar een absolute must. Wanneer die ontbreekt, ontstaat al snel verveling — niet alleen op cognitief, maar ook op emotioneel en zingevingsniveau. In een omgeving zonder diepgang of ruimte voor nieuwe ideeën raken hoogbegaafden gefrustreerd en onrustig. Ze voelen zich dan alsof ‘de handrem op hun leven zit: wel het vermogen om complexe zaken aan te kunnen, maar geen gelegenheid om dat vermogen goed te kunnen gebruiken.
Langdurige onderprikkeling (niet voldoende diepgaand uitgedaagd worden) kan leiden tot bore-out, verlies van zelfvertrouwen, en uiteindelijk ook tot burn-out. Daarom is het van groot belang dat hoogbegaafde mensen bewust zoeken naar werkomgevingen, projecten of hobby’s die hun vermogen aanspreken en uitdagen.
Positieve aspecten van hoogbegaafdheid
Hoewel hoogbegaafdheid vaak pas gezien wordt wanneer er problemen ontstaan, zoals stress, burn-out of aanpassingsproblemen. moeten we niet vergeten dat hoogbegaafdheid een grote bron is van kracht, creativiteit en diepgang — zowel bij hoogbegaafde volwassenen als hoogbegaafde kinderen. Al op jonge leeftijd valt op dat deze kinderen vaak intens leven: ze genieten dieper, voelen intenser en stellen vragen die hun leeftijd ver vooruit zijn. Ze hebben een sterke innerlijke belevingswereld, voelen zich vaak betrokken bij het grotere geheel en zijn in staat om complexe en ingewikkelde zaken aan te kunnen, zowel op rationeel als op emotioneel vlak.
Ook de emotionele intelligentie van veel hoogbegaafden valt vaak op. Ze begrijpen niet alleen snel hoe dingen werken, maar ook hoe mensen zich voelen, wat anderen nodig hebben en welke spanningen er in een groep spelen. Deze gevoeligheid voor nuances en diepere lagen maakt dat zij soms als ‘oude zielen’ worden ervaren of dat hoogbegaafde kinderen en volwassenen ouder geschat worden als dat ze daadwerkelijk zijn. Voor volwassenen komt dit terug als in empathie, visie, creatief probleemoplossend vermogen en een sterk rechtvaardigheidsgevoel. De hoogbegaafde die de juiste omgeving vindt waarin die intensiteit wordt gezien als kwaliteit in plaats van als probleem, kan hoogbegaafdheid een enorme bron van voldoening, impact en zelfs levensplezier zijn.
De schaduwzijde van hoogbegaafdheid
Naast de positieve aspecten ervaren veel hoogbegaafden ook een keerzijde die voortkomt uit hun uitzonderlijke manier van denken, voelen en waarnemen. Ze kunnen complexe zaken aan, zien patronen die anderen missen en genereren voortdurend nieuwe ideeën. Maar juist deze eigenschappen brengen specifieke uitdagingen met zich mee — vooral op emotioneel gebied.
Een van de meest voorkomende valkuilen is perfectionisme en het hebben van hoge verwachtingen aan met name zichzelf. Het streven naar hoge kwaliteit en precisie kan omslaan in zelfkritiek en verlammende faalangst wanneer doelen niet worden behaald zoals gewenst. Daarnaast zorgt hun kritische instelling er vaak voor dat zij een negatief zelfbeeld ontwikkelen en gaan twijfelen, vooral als hun omgeving hen niet begrijpt of afwijzend reageert op hun intensiteit en creativiteit.
Hoogbegaafden zijn ook bijzonder gevoelig voor emotionele prikkels. Ze ervaren emoties niet alleen intenser, maar verwerken die ook diepgaander. Deze gevoeligheid kan hen kwetsbaar maken in sociale situaties, vooral als er sprake is van oppervlakkigheid, conflicten of onrechtvaardigheid. Hun vermogen om diep te voelen gaat vaak hand in hand met een diep verlangen naar verbondenheid, dat niet altijd wordt vervuld omdat simpelweg de omgeving hier niet in mee kan. Hierdoor kan een gevoel van eenzaamheid en vervreemding ontstaan — zowel bij hoogbegaafde kinderen als bij hoogbegaafde volwassenen.
Het voortdurend moeten schakelen tussen een hoofd vol intense en diepgaande gedachten en een hart vol diepe gevoelens maakt het niet gemakkelijk om balans te vinden.
Hoe hoogbegaafdheid en stress hand in hand gaan
Hoogbegaafdheid en stress vormen vaak een combinatie. Hoe komt dit? Zoals we hierboven omschreven zijn hoogbegaafden zijn doorgaans emotionele mensen: ze denken snel, voelen diep en verwerken informatie intens. Hun vermogen om ingewikkelde en complexe zaken aan te kunnen schept plezier. Dit kan gaan om het oplossen van ingewikkelde problemen, het creëren van nieuwe ideeën en bijvoorbeeld het zoeken naar zingeving. Anderzijds kan het ook leiden tot veel innerlijke onrust. De continue stroom aan gedachten, de neiging tot over-analyseren en het stellen van extreem hoge eisen aan zichzelf en de omgeving maken dat stress bijna als vanzelfsprekend gevolg.
In een wereld die vaak draait om oppervlakkigheid en routine, kan het lastig zijn om aansluiting te vinden. Veel hoogbegaafden ervaren moeite om zich te verbinden met hun werkomgeving, collega’s of zelfs leeftijdsgenoten. Conflicten ontstaan wanneer hun kritische blik of snelle manier van denken en analyseren niet wordt begrepen. Het zoeken naar diepgang en betekenisvolle interacties komt dan nauwelijks tot zijn recht. In plaats van dat hun talenten tot uiting komen, raken ze gefrustreerd, ondergestimuleerd en emotioneel uitgeput.
Voor ouders van hoogbegaafde kinderen is het daarom belangrijk alert te zijn op vroege signalen van overprikkeling of verveling. Kinderen die zich voortdurend moeten aanpassen aan een omgeving die niet past bij hun denkniveau of behoeften, lopen een groter risico op langdurige stress en sociaal-emotionele problemen. Hetzelfde geldt voor volwassenen in een werkomgeving waar geen ruimte is voor creativiteit, autonomie of eigen inbreng. Wanneer het potentieel onbenut blijft, voelen hoogbegaafden zich snel onbegrepen en ondergewaardeerd, wat op langere termijn kan bijdragen aan burn-outklachten.

Psychische klachten
Daarbij komt dat veel hoogbegaafden hun eigen behoeften niet goed onderkennen of negeren. Ze zijn geneigd hun grenzen te overschrijden en signalen van overbelasting te weg te wuiven, vaak omdat ze gewend zijn zich staande te houden. Pas als ze letterlijk tot stilstand komen — wanneer ze zich leeg, moe en afgesneden voelen van hun eigen persoonlijkheid — wordt duidelijk hoe diep de uitputting zit. Stress kan zo ongemerkt overgaan in burn-out, waarbij het niet alleen het lichaam is dat op is, maar ook het denken en voelen tot stilstand komt.
Het is dan ook essentieel om deze dynamiek tijdig te herkennen. Stress bij hoogbegaafden is zelden een simpel gevolg van een te volle agenda. Het is vaak een signaal van een diepere mismatch tussen wie iemand is en wat de omgeving vraagt. Juist voor deze emotionele mensen is het belangrijk om een leven te creëren waarin hun waarde gezien worden, hun gevoeligheid gerespecteerd wordt, en hun creatieve kracht werkelijk tot bloei kan komen.
Wat maakt hoogbegaafde mensen zo gevoelig voor stress?
- Frustratie: Ze ervaren het dagelijks leven vaak als cognitief en emotioneel beperkt.
- Gebrek aan vrijheid: Ze hebben een sterke behoefte aan autonomie en vrijheid van denken.
- Verantwoordelijkheidsgevoel: Ze voelen zich vaak verantwoordelijk voor anderen of voor het grotere geheel.
- Ruimte: Ze kunnen complexe zaken aan, maar krijgen daar niet altijd ruimte voor.
- Rechtvaardigheidsgevoel: Ze hebben moeite met onrechtvaardigheid, zinloosheid of oppervlakkigheid.
- Waardering: Ze krijgen onvoldoende erkenning voor hun unieke talenten.
- Anders voelen: Ze voelen zich van jongs af aan anders, wat ten koste gaat van zelfvertrouwen.
Burn-out bij hoogbegaafde volwassenen
Hoogbegaafdheid en burn-out gaan vaker samen dan veel mensen denken. Uit onderzoek van het Instituut Hoogbegaafdheid Volwassenen (IHBV, 2021) blijkt dat meer dan 60% van de hoogbegaafde volwassenen minimaal één keer burn-outklachten heeft gehad. Het landelijke gemiddelde is 17% in Nederland (TNO, 2023).
Burn-out bij hoogbegaafden ontstaat doordat iemand met hoogbegaafdheid zich aanpast aan datgene wat sociaal wenselijk is en zodoende vervreemd raakt van het unieke persoon dat hij of zij is. Bovendien hebben veel hoogbegaafden een sterke behoefte aan autonomie, uitdaging en zingeving. Als ze zich langdurig moeten aanpassen aan een omgeving die hen niet begrijpt, maar waar ze ook geen waardering of erkenning krijgen en waar ze hun unieke talenten niet kwijt kunnen of raakt hun energie op, raken ze uitgeput en is een burn-out een bijna logisch gevolg.
De oplossing voor burn-out bij hoogbegaafde volwassenen is het leren erkennen en omarmen van de eigen unieke persoonlijkheid (overigens is de ene hoogbegaafde de andere niet) en talenten om daar vervolgens te leren trouw aan te zijn (autonomie).
Het brein van de hoogbegaafde: default-mode network
Misschien heb je er nog nooit van gehoord: Het default-mode network. Nieuwe neuropsychologische onderzoeken tonen aan dat het brein van hoogbegaafden anders georganiseerd is dan mensen met een normale intelligentie. Vooral het Default Mode Network (DMN) – het hersennetwerk dat actief is tijdens rust, zelfreflectie en dagdromen – lijkt bij hoogbegaafden actiever te zijn, zelfs tijdens taken die aandacht of focus vereisen.
Volgens een publicatie in Frontiers in Human Neuroscience (2020) is het DMN bij hoogbegaafden sterker verbonden met creatieve processen, maar ook met overprikkeling en mentale vermoeidheid als het brein niet voldoende extern wordt gestimuleerd. Dit verklaart waarom langdurige onderstimulatie kan leiden tot bore-out: het brein blijft actief zonder dat het zich ergens op kan richten.
Hoogbegaafdheid werk problemen: Het vinden van de juiste werkomgeving
Voor hoogbegaafden is een passende werkomgeving die stimuleert en uitdaagt van heel groot belang om stress bore-out en burn-out te voorkomen. Zaken als autonomie, afwisseling, complexiteit en zingeving horen bij een werkomgeving die helpt om te kunnen floreren. Werkomgevingen die ruimte geven voor eigen inbreng, creativiteit en groei — zoals in de wetenschap, consultancy, innovatie, onderwijs of zelfstandig ondernemerschap — sluiten vaak goed aan en halen het beste in de hoogbegaafde naar boven.
Minder geschikt zijn functies met veel herhaling, weinig intellectuele uitdaging of strakke hiërarchische structuren kennen. Daar ontstaat snel onderstimulatie of het gevoel van vastzitten, wat kan leiden tot bore-out of burn-out.
De sleutel ligt in zelfinzicht: weten wie je bent, waar je energie van krijgt, welke problemen je graag oplost, en waar jouw unieke manier van denken tot zijn recht komt. Pas dan ontstaat er werk dat niet leegtrekt, maar juist voedt.
Veranderende werkomstandigheden: hybride werken als risico en kans
De opkomst van hybride werken zoals thuis werken of juist flexibel, biedt voordelen voor veel werknemers, maar kent voor hoogbegaafden zowel positieve als negatieve aspecten. Enerzijds kunnen zij in een thuisomgeving meer autonomie ervaren: je kunt ten slotte meer je eigen agenda beheren, zelf het werk indelen en in rust complexe zaken aanpakken. Anderzijds vallen door het thuis werken sociale relaties weg, ontstaan er minder mogelijkheden voor spontane uitwisseling van ideeën, en is het risico op verveling of isolement groter.
Zonder voldoende intellectuele stimulatie of uitdagingen en zingeving loopt de hoogbegaafde werknemer over het algemeen in een hybride context sneller vast.
Hoe kunnen wij je helpen?
Wij staan voor je klaar met een team van ervaren coaches. Onze coaches zijn actief in heel Nederland en zeer ervaren in het oplossen van stress en burn-out klachten.

Persoonlijke verhalen uit de praktijk
Bij Meulenberg Training & Coaching zien we regelmatig hoogbegaafde klanten die vastlopen en in een burn-out of bore-out terechtkomen. Zoals Marieke (42), die zich bij ons aanmeldde met klachten:
“Ik voelde me totaal leeg. Alles wat ik deed was te simpel, te voorspelbaar. Mijn hoofd had niets om zich in vast te bijten. Pas tijdens het coachingstraject viel het kwartje: ik was niet lui of ondankbaar — ik was onderprikkeld.”
Ook Tom (29) volgde een coachingstraject bij ons, nadat hij in loondienst steeds zijn motivatie verloor en zich op een gegeven moment nergens meer toe kon zetten:
“Sinds ik dankzij de coaching de stap durfde te zetten naar zelfstandigheid, kies ik zelf mijn projecten. Ik voel me weer wakker. Die mentale honger is er nog steeds, maar ik voed ’m nu bewust. Het heeft me goud opgeleverd.”
Deze verhalen laten zien hoe belangrijk het is dat intellectuele behoefte wordt erkend en serieus genomen. Met de juiste begeleiding ontstaat ruimte voor herstel, richting, voldoening en energie.

De sleutel: zelfacceptatie en het erkennen van hoogbegaafdheid
Voor hoogbegaafden ligt de oplossing voor stress en burn-out niet alleen in praktische strategieën zoals rust, planning of gezonde gewoontes — de diepere sleutel ligt vaak in zelfacceptatie. Het echt erkennen en herkennen dat je hoogbegaafd bent, met alles wat daarbij hoort — van intensiteit en perfectionisme tot snelle denkwijzen en emotionele diepgang — is een eerste en belangrijke stap. Niet meer vechten tegen het gevoel ‘anders’ te zijn, maar leren omarmén wat jou uniek maakt, kan veel innerlijke stress wegnemen.
Het oké zijn met jezelf, geen schaamte te voelen voor wie je diep van binnen bent, maar ook te accepteren dat je sommige dingen niet zo goed kunt terwijl andere zaken je zeer goed afgaan, gaan je helpen om meer innerlijke rust en balans te voelen.
Zelfzorg als hoogbegaafde
Ook al kun je ontzettend veel en ben je zeer getalenteerd, je bent als hoogbegaafde geen machine. Zoals voor iedereen blijft zelfzorg belangrijk: niet alleen fysiek (slaap, voeding, beweging), maar ook emotioneel. Ruimte maken voor jezelf, rust, plezier en activiteiten die geen prestatie hoeven op te leveren is van groot belang. Neem daarom de tijd om creatief te zijn, muziek te maken, de natuur in te trekken, of gewoon niets doen. Juist die momenten waarin je intens kunt genieten zonder iets te ‘moeten’ brengen de mooiste ideeën.
Een andere vorm van zelfzorg is het vinden van uitdagend en betekenisvol leven. Het juiste werk of hobby’s helpen om mentale energie in goede banen te leiden. Wanneer hoogbegaafden hun nieuwsgierigheid, denkkracht en creatieve vermogen kunnen inzetten op een manier die hen helpt, ontstaat er ruimte voor voldoening en ontspanning. Dit hoeft niet altijd in werk te zitten — ook een verdiepend project of een intellectuele hobby kan die prikkelende voldoening geven.
Verbinding met anderen
Tot slot is verbinding met anderen essentieel. Een stevig sociaal netwerk van mensen die je echt begrijpen — of dat nu vrienden, familie, een coach of andere hoogbegaafden zijn — biedt herkenning en houvast. In sociale contact met gelijkgestemden valt het masker af, ontstaat ruimte voor echte gesprekken. Wees je ervan bewust: Je bent niet de enige die hiermee worstelt.
Hoogbegaafd zijn vraagt om een andere levenshouding — niet harder werken, maar dieper begrijpen. En dat begint met jezelf volledig accepteren.
Professionele hulp en begeleiding bij hoogbegaafdheid
Voor veel hoogbegaafde volwassenen is het vinden van goede begeleiding niet eenvoudig, want ook hierin is er vaak veel onbegrip of een gebrek aan kennis.
In het geval van burn-out is er niet alleen het gevolg van ’te veel werk’, maar van te weinig zingeving, te weinig erkenning, en te weinig ruimte voor wie je daadwerkelijk bent. Wanneer je hoofd overloopt van ideeën, je hart gevoelig is voor wat anderen niet opmerken, en je leven draait om presteren in plaats van betekenis, raakt je systeem uiteindelijk uitgeput en raak je burn-out.
Professionele hulp moet dus in eerste instantie gaan om wie je diep van binnen bent, om je vervolgens te kunnen richten op wat energie geeft en op wat werkelijk raakt en inspireert.
Soms vraagt dat om keuzes: voor werk dat aansluit bij je waarden, voor mensen of collega’s die je écht waarderen, voor rust waarin je creativiteit kan stromen, en voor zelfzorg die verder gaat dan een avond op de bank.
Leven met voldoening betekent als hoogbegaafde dat je niet langer energie verliest aan aanpassing, maar energie wint uit autonomie en authenticiteit. Dat je jouw unieke manier van denken en voelen niet onderdrukt, maar inzet als krachtbron. En dat je dagelijks het gevoel hebt dat je bijdraagt — niet omdat je moet, maar omdat het klopt.
Het pad van overbelasting of onderbelasting naar vervulling begint met inzicht, zelfacceptatie en moed. Want pas als je mag zijn wie je bent, komt er ruimte voor een iemands leven dat niet vol is, maar vooral zinvol.
Tot slot: jij bent niet gek, je bent hoogbegaafd. Gebruik het!
Veel slimme denkers lopen vast omdat ze zich jarenlang hebben aangepast aan een wereld die hen niet begrijpt. Misschien herken je jezelf in dit verhaal wat je zojuist hebt gelezen, of zie je het bij je kind, je ouders of partner. Weet dan: je hoeft het niet alleen te doen. Hoogbegaafdheid is geen label, maar een uitnodiging om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen.
Erken je unieke talenten, je intensiteit, je vermogen dat je complexe zaken aankan. Bedenk: Je bent altijd uniek: de ene hoogbegaafde is de andere hoogbegaafde niet! En besef: als je vastloopt, is dat geen teken van zwakte, maar een signaal dat je omgeving niet in lijn is met wie jij bent.
Ga dus die uitdaging aan, zorg ervoor dat je jezelf kunt ontwikkelen. Wij staan voor je klaar.
Gerichte hulp bij burn-out, stress en verzuim
Of je nu middenin een burn-out zit, overspannen bent, last hebt van hevige stress, of als werkgever langdurig verzuim wilt verminderen als gevolg van stress, we snappen dat dit een behoorlijke struggle is. Het proces kan behoorlijk lastig, tijdrovend en frustrerend zijn.
Maar je hoeft het niet alleen te doen!
Wij van Meulenberg Training & Coaching begrijpen jouw situatie. We hebben het zelf ook meegemaakt op zowel persoonlijk als zakelijk vlak. Je vindt daarom begrip, warmte, medegevoel, maar ook een praktische, gedegen aanpak naar een toekomst met energie, plezier en voldoening.
Zoals onze klanten zeggen: Van het resultaat van onze aanpak heb je je leven lang plezier!
Bekijk ons aanbod voor:
Burn-out coaching
Stress coaching
Online coaching
Verzuimtrainingen

Veelgestelde vragen
Referenties
- Wikipedia.org – Hoogbegaafdheid – Gevonden op 07/04/2025
Link naar de pagina op wikipedia.org - giftedpeople.eu – Hoogbegaafdheid: hoe herken je dat? – gevonden op 11/12/2023
Link naar pagina op giftedpeople.eu

Ruud Meulenberg
Over de auteur:
Ik ben Ruud Meulenberg. Eigenaar en oprichter van Meulenberg Training & Coaching. Ik begeleid mensen met stress en burn-outklachten door ze ‘letterlijk’ in beweging te laten komen (wandelen/ hardlopen). Samen met een krachtig team van professionele coaches, help ik mensen door heel Nederland heen om van stress en burn-out af te komen. Ik probeer het goede voorbeeld te geven: Ik werk maximaal 24 uur per week, ik sport, geniet van mijn gezin en ik heb betekenisvol werk!