Roberto: Leuk om kennis te maken

Ik ben Roberto, trainer bij Meulenberg Training & Coaching

Over Roberto

Mijn carriere heeft zich sinds de schoolbanken vooral afgespeeld in de commerciële wereld. Na veel teams geleid te hebben, meerdere carrierestappen te hebben gezet, ben ik het trainersvak in gerold. 

Mijn persoonlijke ervaring met burnout in combinatie met mijn opleiding en werkervaring. zie ik het als mijn missie om het bedrijfsleven in Nederland stress en burn-out vrij te krijgen.

Daarom help ik leidinggevenden en werkgevers met het voorkomen van langdurig verzuim door stress en burn-out

bij hun medewerkers, zodat onderbezetting en hoge verzuimkosten kunnen worden vermeden.

Dit doe ik door de medewerkers beter met stress te leren omgaan en hun fysieke en mentale veerkracht te vergroten, met als resultaat dat ze niet in een burn-out terecht komen of juist voorspoedig herstellen.

Burnout
Na mijn HBO opleiding Commerciële Economie kwam ik in mijn eerste leidinggevende functie terecht en heb jarenlang verschillende managementfuncties.

Totdat ik op een bepaald moment mijzelf voorbij rende en ik stressklachten kreeg die ik negeerde. Daardoor kwam ik in een burn-out terecht.

Om leren gaan met stress

Tijdens mijn herstel werd ik zelf gecoacht en besefte mij o.a. dat een managementfunctie mij niet meer gelukkig maakte.

Dus nam ik een moedig besluit:

Ik stopte met mijn baan en ging onderzoeken wat ik ‘echt’ wil en bij mij past. Ik kwam er achter dat ik mijn drijfveer om ‘anderen te motiveren en verder te helpen‘ wilde combineren met mijn eigen ervaring met stress en burn-out, om mensen beter te leren omgaan met stress en een burn-out te voorkomen op de werkvloer.

Opleiding
Het volgen van de coaching-opleiding ‘Stresscounselor‘ bij Sonnevelt Opleidingen, was op dat moment daarom voor mij een voor de hand liggende keuze. Daarna heb ik mij verder gespecialiseerd in Mental Coaching en Life Coaching.

Na een leerzame periode vol bewustwording en persoonlijke groei heb ik durven kiezen voor mijn eigen geluk en help ik succesvol anderen met het beter leren omgaan met stress.

Om gecoacht te worden door Roberto zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Roberto?

Kennismaken met mijn team van experts?