Anita: Leuk om kennis te maken

Ik ben Anita, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Anita

Mijn naam is Anita. Samen met mijn man en mijn twee puberzoons woon ik in het bosrijke Wolfheze. Daar geniet ik met volle teugen van de seizoenen en de natuur. Ik houd ervan om buiten te hardlopen, wandelen of fietsen. 

Na jarenlange ervaring als lijnmanager en projectmanager werk ik nu als zelfstandig coach en adviseur. Ik begeleid individuen, teams en organisaties in en naar ontwikkeling. 

Mijn drijfveer
Mijn drijfveer is om mensen te helpen weer in verbinding te komen met zichzelf. De wereld waarin wij leven doet een nadrukkelijk en continu beroep op de ratio. Daar zijn we gemiddeld genomen erg goed in. Maar daarmee zijn we er ook goed in om onszelf uit het oog te verliezen. Op het moment dat we hierin vastlopen, blijkt dat we vooral geholpen zijn als we die ratio durven loslaten. Als hoofd en hart weer in balans zijn, kunnen we de regie weer pakken. Dan weten we weer waar we energie van krijgen, waar we goed in zijn, wat we graag willen neerzetten. En dan weten we weer stappen te zetten in de goede richting. 

Regie pakken

Ik heb zelf een burn-out ervaren. In 2004, op de dag dat mijn man en ik onze tweeling kregen, overleed mijn vader. Een week na de uitvaart kwam ik alweer opdraven bij een sollicitatiegesprek. De volgende leidinggevende functie op een nóg grotere afdeling, stond op me te wachten. Na precies zestien weken zwangerschapsverlof ging ik weer aan het werk. Ik ging maar door en door. Uiteindelijk brak ik. Met terugwerkende kracht kan ik zeggen dat ik mezelf helemaal niet was. Ik was gewoon aan het rennen. Wat wilde ik bewijzen? Nooit stelde ik mezelf de vraag: vind je dit echt het leukste om te doen? Ik had niet de regie over mijn eigen leven.

Het cliché is waar: deze burn-out heeft mij veel gebracht. Het heeft mij geholpen de regie over mijn eigen leven te herpakken. Ik heb direct daarna mijn leidinggevende baan opgezegd en mezelf ontwikkeld in verandermanagement en coaching. Sterker nog, ik help nu ook anderen om dat te doen.

Coach
Mijn gezond nieuwsgierige en kritische houding maakt dat ik niet alles direct voor waar aanneem. Ik ga altijd op zoek naar de vraag achter de vraag. En ik ben scherp in het detecteren van patronen. Dat doe ik om je te helpen tot dusdanige inzichten te komen dat veranderen of ontwikkelen een vanzelfsprekende volgende stap wordt. Vanuit intrinsieke overtuiging. 

Ik blijf altijd in verbinding: met jou en met jouw doel. Door actief te luisteren en vanuit oprechte betrokkenheid. Ik ga het scherpst van de snede daarbij niet uit de weg. Met respect, maar ook doelgericht. En zo nu en dan met humor, want er mag gelachen worden. Graag zelfs. 

‘Insanity is doing the same thing over and over again and expecting different results’ 

Albert Einstein

Om gecoacht te worden door Anita zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Anita?

Meer weten over: