Begeleiding burn-out Delft

Leuk om kennis te maken

Ik ben Barbara, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Barbara

Mijn naam is Barbara. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Jarenlang heb ik succesvol in de evenementenbranche gewerkt. In de zomer van 2014 kon ik op een avond niet meer lopen. Verlammingsverschijnselen in mijn benen. Mijn omgeving was in paniek. Ik niet. Ik voelde dat er fysiek niets aan de hand was. Mijn benen wilde mij niet meer brengen. De vele signalen die ik in de jaren daarvoor had gekregen had ik opgemerkt en genegeerd. Mijn lichaam gaf nu aan ‘als jij zelf niet stopt dan stop ik’. Allerlei onderzoeken gaven geen verklaring voor de verlammingsverschijnselen. Voor mij is die zomer het keerpunt geweest. Ik had twee keuzes, doorgaan en dan zou het met mij alleen maar slechter gaan of stoppen en uitzoeken hoe ik verder wilde.

De chaos in mijn hoofd

In de jaren voor mijn burn-out, want dat is wat er aan de hand was, voelde ik zo veel onrust in mijn lijf. Ik had het gevoel dat ik aan alle kanten te kort schoot. Ik had het gevoel dat ik van alles moest en dat ik niets echt goed deed. Ik had geen idee hoe ik het anders kon doen. Die periode voelde als overleven, de dag zo goed mogelijk draaien en doorkomen. Ik had geen plezier meer, liep op eieren, stiekem wachtend tot de dag voorbij was.

Ik had mezelf te veel aangepast en klein gemaakt. Ik twijfelde aan mezelf en over wat ik kon. Ik verstopte mezelf. Ik voelde me eenzaam en had het gevoel dat ik er alleen voor stond. Ik had het gevoel dat anderen niet begrepen hoe ik me voelde. Hoeveel druk er op mij stond. Hoe machteloos ik mij vaak voelde. En boos. En verdrietig. Ik wist dat er iets moest gebeuren. Ik wist alleen niet wat.

Voor mijzelf gekozen

Het heeft me echt tijd gekost voor ik voor mezelf durfde te kiezen. Voor mij voelde het zó als falen en opgeven en daar had ik een zwaar oordeel over. Ik ben uiteindelijk gestopt met werken, dat vond ik enorm spannend. Ik heb er slapeloze nachten en buikpijn van gehad, ‘hoe moet het financieel en wat ga ik dan doen?’. Diep van binnen wist ik wel wat ik wilde, ik wilde mijn eigen coachpraktijk beginnen. Voor werkende moeders die net zo worstelen als ik al die tijd gedaan heb. Ik vond het heel eng om de stap te zetten. Ik heb mijn baan opgezegd en ben verschillende coach opleidingen gaan volgen.

Inmiddels ben ik gecertificeerd gezinscoach, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP trainer en Strengthscope Coach. Ik vind het heerlijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding systemisch coachen. Ik dol op Zumba, buiten zijn en lekker eten.

Mijn valkuilen moet ik wel in de gaten houden, mijn enthousiasme in combinatie met mijn resultaatgerichtheid kan er voor zorgen dat ik doorschiet. Het gebeurt me nog wel dat ik te veel of te snel ga maar doordat ik de signalen nu ken lukt het me om mezelf op tijd te stoppen.

Coaching

Het werken als coach maakt me blij. Ik gun iedereen dat ze voor zichzelf durven te kiezen. Dat ze jezelf beter leert kennen en  keuzes durf te maken die bij je passen. Ik los jouw problemen niet op, ik help je wel een oplossing te vinden. Ik laat je zien wat je zelf niet meer ziet. Ik help je herinneren wat je vergeten bent. Samen zoeken we naar mogelijkheden die bij je passen.


Kernwaarden in mijn coaching

Net zoals heel Meulenberg Training & Coaching, werk ik volgens deze kernwaarden:

  • Eenvoud
  • Authenticiteit
  • Kwaliteit 

Om gecoacht te worden door Barbara 

zul je moeten wonen in de regio Dordrecht

Mijn specialiteiten

Vanuit haar woonplaats Barendrecht rijdt Barbara graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt. Barbara is goed in:


Judith

  

3 persoonlijke vragen aan een klant van Barbara: 

Wat was je vraag/pijn toen je bij mij kwam?


Ik denk achteraf dat ik wel helemaal vastgelopen was op dat moment. Had half jaar daarvoor ingezien dat het niet goed ging, kreeg lichamelijke klachten als niet slapen, hartkloppingen, kort lontje, iets wat denk ik paniekaanvallen waren en de poging om dit zelf te fixen leek eerst nog wel te lukken (dacht ik), maar toen na de eerste Corona-stop in mei/juni het ‘normale’ werkleven en sociale leven met alles wat daarbij hoort weer ging beginnen kreeg ik zoveel onrust in mijn lijf en hoofd, dat ik ben gaan zoeken naar iemand die me kon helpen bij het ‘fiksen’.


Wat me bijgebleven is van onze eerste wandeling is dat we in de Grienden liepen, heel lang pad voor ons met links en rechts knotwilgen zover je kon zien en ik aan moest geven waar ik dacht dat het punt zou liggen waar het weer goed met me zou gaan. Ik koos echt de knotwilg die het verst weg was, zo onmogelijk voelde het op dat moment om dat punt te bereiken. Daarna liepen we rustig naar die boom toe. Bij die boom komen was haalbaar! We zijn nu bijna een jaar en heel wat wandelingen verder en het was soms echt wel moeilijk en confronterend maar toch overheerst het gevoel dat we vrij rustig bij die boom aangekomen zijn. Echt niet helemaal gefikst maar ik heb wel het idee dat ik nu heb en kan wat ik toen dacht dat onmogelijk was om te bereiken. En wat is dat dan zou jij dan vragen. Ik vind het lastig te omschrijven. Het gevoel ‘dit komt nooit meer goed’ is weg. Meer zelf de regie. Meer zien wat wel en wat niet belangrijk is.

 

Wat is jouw grootste leermoment, wat was voor jou het meest waardevol en/of zie je echt als het resultaat van de sessies?

Ik kan me veel leermomenten herinneren. Vaak na de ‘oefeningen’ die ik best beetje lastig vond want dan moest je opeens iets doen ipv praten. Maar het hielp vaak wel om dingen te ontdekken over mijn eigen gedrag of reacties.

Heel waardevol vind ik dat je me op alle momenten mezelf liet zijn. Misschien probeerde ik me soms nog wel een beetje beter voor te doen, maar we kwamen altijd al snel bij hoe het echt ging.

Ik kan mezelf nu echt wel staande houden wanneer de druk stijgt op het werk en wanneer het een keer niet lukt (wat niet erg is!!) dan weet ik ook wat ik kan doen om mezelf weer op de rit te krijgen. Humor en relativeren helpt daarbij nog steeds, maar ook luisteren naar de mensen om me heen die mij echt goed kennen.

 

Zou je een ander naar mij doorverwijzen en zo ja, waarom?

Ik zou zeker een ander naar je doorverwijzen. Je bent een fijn mens, er is heel veel rust wanneer je met jou praat, dat voelde direct heel goed. Je komt ook niet direct met oplossingen maar geeft alle tijd en ruimte. Wanneer we bij een oplossing of inzicht uitkwamen had ik altijd het idee dat ik het zelf had bedacht. Je hebt me echt geholpen!!

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Neem contact op! We bellen je binnen 24 uur

arrow_drop_up arrow_drop_down