arrow_drop_up arrow_drop_down
Begeleiding burn-out Delft

Leuk om kennis te maken

Ik ben Barbara, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Barbara

Mijn naam is Barbara. Ik ben getrouwd en moeder van een dochter en zoon. Jarenlang heb ik succesvol in de evenementenbranche gewerkt. In de zomer van 2014 kon ik op een avond niet meer lopen. Verlammingsverschijnselen in mijn benen. Mijn omgeving was in paniek. Ik niet. Ik voelde dat er fysiek niets aan de hand was. Mijn benen wilde mij niet meer brengen. De vele signalen die ik in de jaren daarvoor had gekregen had ik opgemerkt en genegeerd. Mijn lichaam gaf nu aan ‘als jij zelf niet stopt dan stop ik’. Allerlei onderzoeken gaven geen verklaring voor de verlammingsverschijnselen. Voor mij is die zomer het keerpunt geweest. Ik had twee keuzes, doorgaan en dan zou het met mij alleen maar slechter gaan of stoppen en uitzoeken hoe ik verder wilde.

De chaos in mijn hoofd

In de jaren voor mijn burn-out, want dat is wat er aan de hand was, voelde ik zo veel onrust in mijn lijf. Ik had het gevoel dat ik aan alle kanten te kort schoot. Ik had het gevoel dat ik van alles moest en dat ik niets echt goed deed. Ik had geen idee hoe ik het anders kon doen. Die periode voelde als overleven, de dag zo goed mogelijk draaien en doorkomen. Ik had geen plezier meer, liep op eieren, stiekem wachtend tot de dag voorbij was.

Ik had mezelf te veel aangepast en klein gemaakt. Ik twijfelde aan mezelf en over wat ik kon. Ik verstopte mezelf. Ik voelde me eenzaam en had het gevoel dat ik er alleen voor stond. Ik had het gevoel dat anderen niet begrepen hoe ik me voelde. Hoeveel druk er op mij stond. Hoe machteloos ik mij vaak voelde. En boos. En verdrietig. Ik wist dat er iets moest gebeuren. Ik wist alleen niet wat.

Voor mijzelf gekozen

Het heeft me echt tijd gekost voor ik voor mezelf durfde te kiezen. Voor mij voelde het zó als falen en opgeven en daar had ik een zwaar oordeel over. Ik ben uiteindelijk gestopt met werken, dat vond ik enorm spannend. Ik heb er slapeloze nachten en buikpijn van gehad, ‘hoe moet het financieel en wat ga ik dan doen?’. Diep van binnen wist ik wel wat ik wilde, ik wilde mijn eigen coachpraktijk beginnen. Voor werkende moeders die net zo worstelen als ik al die tijd gedaan heb. Ik vond het heel eng om de stap te zetten. Ik heb mijn baan opgezegd en ben verschillende coach opleidingen gaan volgen.

Inmiddels ben ik gecertificeerd gezinscoach, NLP Practitioner, NLP Master Practitioner, NLP trainer en Strengthscope Coach. Ik vind het heerlijk om mezelf te blijven ontwikkelen. Op dit moment ben ik bezig met een opleiding systemisch coachen. Ik dol op Zumba, buiten zijn en lekker eten.

Mijn valkuilen moet ik wel in de gaten houden, mijn enthousiasme in combinatie met mijn resultaatgerichtheid kan er voor zorgen dat ik doorschiet. Het gebeurt me nog wel dat ik te veel of te snel ga maar doordat ik de signalen nu ken lukt het me om mezelf op tijd te stoppen.

Coaching

Het werken als coach maakt me blij. Ik gun iedereen dat ze voor zichzelf durven te kiezen. Dat ze jezelf beter leert kennen en  keuzes durf te maken die bij je passen. Ik los jouw problemen niet op, ik help je wel een oplossing te vinden. Ik laat je zien wat je zelf niet meer ziet. Ik help je herinneren wat je vergeten bent. Samen zoeken we naar mogelijkheden die bij je passen.


Kernwaarden in mijn coaching

Net zoals heel Meulenberg Training & Coaching, werk ik volgens deze kernwaarden:

  • Eenvoud
  • Authenticiteit
  • Kwaliteit 

Om gecoacht te worden door Barbara 

zul je moeten wonen in de regio Dordrecht

Mijn specialiteiten

Vanuit haar woonplaats Barendrecht rijdt Barbara graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt. Barbara is goed in:


Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Wil je meer informatie?

Cookies