Eliza: Leuk om kennis te maken

Ik ben Eliza, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Eliza

Ik ben Eliza coach bij Meulenberg coaching en training. Ik ben moeder van een samengesteld gezin met een tweeling (11) en een bonuszoon (6). Wij wonen in het mooie dorp Peize in Drenthe. Voorheen heb ik altijd in de veelzijdige stad Groningen gewoond. Het is zo fijn dat ik hier maar de deur uit hoef te stappen om direct in de natuur te zijn en lekker te wandelen. 

Al ruim 17 jaar ben ik leerkracht in het basisonderwijs en daarnaast startte ik drie jaar geleden mijn eigen praktijk in familie coaching. Vanuit mijn persoonlijke en professionele ervaring als moeder, leerkracht en coach, wil ik nu mijn levenslessen en ervaring doorgeven.

Onderwijs
Tijdens mijn werk in het onderwijs viel het mij op dat er steeds minder tijd is voor de dingen die naar mijns inziens het meest belangrijk zijn. Namelijk dat je blij bent met wie je bent en wat je doet en dat JIJ er mag zijn op je eigen unieke manier. De maatschappij van tegenwoordig is en gaat zo snel. Iedereen is gehaast en heeft het druk. De tijd nemen om bij jezelf stil te staan en bij een ander lukt vaak niet. Terwijl ieder mens verbinding nodig heeft. Verbinding met zichzelf en de omgeving.  Dat is de reden waarom ik coach ben geworden. Om mensen te helpen in dit proces. Ik steun je in jouw proces en help je waar nodig om tot het gewenste resultaat te komen.  

Ouders
Al gauw kwam ik erachter dat ik behalve kinderen, vooral ook de ouders coach en dus ging ik van kinder- naar familie coaching, vervolgens kwamen er vooral werkende moeders op mijn pad. Toen ben ik mij steeds meer gaan richten op coaching voor vrouwen die willen leven vanuit hun hartverlangen. Kortom ik word er gewoon heel blij van als ik mensen weer kan laten sprankelen, blij zijn en vol zelfvertrouwen weer hun leven tegemoet gaan. Zelf ervaarde ik meerdere malen wat er gebeurt als je leven wordt overgenomen door leven onder zware stress. De zwangerschap, twee acute reuma aanvallen. Maar ook de scheiding van de vader van mijn kinderen. Dat zijn allemaal momenten waarop ik dacht dat ik het nodig had mijn gevoel op een lager pitje te zetten en te leven vanuit een overlevingsmechanisme.

“Ik kwam in een rolstoel terecht terwijl ik twee wandelende baby’s in huis had.”

Perfectionisme en controle is toen de overhand gaan nemen. Dit heeft mijn leven jarenlang beïnvloed. Wat zich uitte op mijn werk, relatie, vriendschappen en gezin. Ik was zo bezig af te stemmen op alles en iedereen om maar de kritiek te voorkomen waar ik zo bang voor was. Ik kon maar niet accepteren dat mijn lijf niet meer meewerkte! Ik was nog zo jong en zat ineens in een rolstoel en kon niets meer. Ondertussen had ik ook 2 kinderen van nog maar amper een jaar rondkruipen. Mijn hoofd wilde hele andere dingen dan mijn lijf! Dit accepteren was ontzettend moeilijk en dat was ook een heel proces. Als ik toen had geweten wat ik nu allemaal heb geleerd was ik vast en zeker sneller tot het besef gekomen wat ik ECHT nodig had om mijn leven weer op te kunnen pakken. Maar in plaats daarvan heb ik heel lang geprobeerd alles zelf op te lossen. Ik wilde die sterke vrouw zijn die niet zomaar opgaf! 

Coach
Als coach ben ik erop gericht de verbindende krachten in jezelf, je gezin, je leven weer sterker te maken. Daadwerkelijk voelen wat datgeen is wat echt bij je past en je helpt om weer de regie terug te krijgen over je eigen leven. Daar waar je vast loopt in je leven geef ik je graag praktische tools en handvatten waarmee je je nog beter voelt dan voor de burn- out of stress klachten. 

Ik ben expert op het gebied van kinderen en gezin. Ik kan mij dan ook heel goed voor stellen dat er heel veel moeders zijn die het lastig vinden om de balans te houden in relatie, gezin en werk. Tegenwoordig zijn er veel ballen die we hoog willen houden. Met mijn eigen levens en werk ervaring kan ik jou de juiste tools en inzichten bieden om weer grip te krijgen op je leven.

“In staat zijn om te durven kijken naar je eigen gedrag, daar zit de uitdaging.”

Kwaliteit van je leven is wat mij betreft de pijler om te kijken of jij je leven leidt zoals je dat ook echt graag zou willen. Maar zolang jij je niet bewust bent van je gedrag in het hier en nu en wat je dat tot nu oplevert kun je ook niet je gedrag, dus het resultaat veranderen. Dat begint met je gedrag in kaart brengen door middel van de BERG- methode. Van beweging in de natuur naar innerlijke beweging en blijvende kwaliteit in je leven. Kies jij voor kwaliteit? Of blijf je voldoen aan de verwachting van anderen? 

Mijn boodschap is dan ook: Durf de keuze te maken om te zijn wie je wilt zijn! Het gevoel dat je zelf kan en mag bepalen hoe jij wilt leven en niet geleefd wordt 

 

Om gecoacht te worden door Eliza zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Eliza?

Kennismaken met mijn team van experts?