Iris: Leuk om kennis te maken

Ik ben Iris, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Iris

Via een omweg ben ik na een studie rechten bij psychologie uitgekomen.

Ik heb hierna als psycholoog bij een landelijke instelling gewerkt waarbij ik mensen hielp met verschillende klachten.

Mezelf ontwikkelen als psycholoog vond ik super interessant, maar er begonnen ook wat dingen te knagen. Ik merkte dat ik het miste om eigen ideeën te bedenken en voelde dat ik mensen op een meer persoonlijke en eigen manier wilde behandelen.

Diagnoses, modellen en protocollen zie ik als een mooie aanvulling in het werk als coach/psycholoog maar zie ik niet als de basis. In mijn werk vind ik het belangrijk dat ik per persoon kijk wat de kern van het probleem is en daar op inhaak.

Binnen een coachingsrelatie vind ik het belangrijk dat de ander zich vertrouwd voelt en het echt een samenwerking is. 

Mijn eigen Burn-out

Zelf kan ik erg gedisciplineerd zijn en heb ik een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Tijdens mijn studie en werk merkte ik dat ik steeds meer aan het doorzetten was wanneer ik eigenlijk niet meer wilde. Ik werd steeds vermoeider maar vond het noodzakelijk, om toch telkens nog even door te gaan. Toen ik op een gegeven moment merkte dat het pad dat ik als psycholoog aan het bewandelen was niet bij mij paste, begon mijn inzet alleen nog maar energie te kosten en geen nieuwe energie meer op te leveren.

Totdat ik helemaal op was…

Na een lange tijd van herstel waarbij ik eerst de situatie moest accepteren heb ik geleerd om zowel zakelijk als privé weer keuzes te maken waar ik zelf achter sta en blij van word. 

Wanneer wij samen aan de slag gaan vind ik het belangrijk om stap voor stap aan je herstel te werken waarbij we uiteindelijk goed weten wat voor jouw burn-out heeft gezorgd, zodat je weet hoe je het anders kunt doen en zo herhaling kunt voorkomen.

Kernwaarden in mijn coaching

Net zoals heel Meulenberg Training & Coaching, werk ik volgens deze kernwaarden:

  • Eenvoud
  • Authenticiteit
  • Kwaliteit 

Om gecoacht te worden door Iris zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Iris?

Kennismaken met mijn team van experts?