Coach Oss: stress en burn out hulp

Leuk om kennis te maken

Ik ben Maryse Tjoeng, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Over Maryse

Mijn naam is Maryse Tjoeng. Ik ben getrouwd en heb twee prachtige kinderen. Na een studie Cultuurwetenschappen startte ik als programmamanager op een business school. Vervolgens ging ik op avontuur bij een klein adviesbureau en tot slot heb ik me een aantal jaren ingezet voor een belangenbehartiger als projectmanager en beleidsadviseur. In alle rollen die ik in mijn loopbaan heb vervuld hield ik me in meer of mindere mate bezig met de ontwikkeling van mensen, maar sinds 2016 heb ik een lang gekoesterde droom verwezenlijkt en ben ik aan de slag gegaan als coach.


Waarom ik coach?
Omdat ik ook ben geholpen door goede coaches die me net even dat andere perspectief wisten te laten zien en me in beweging kregen om stappen te ondernemen en mijn eigen pad vorm te geven. Eigenlijk ben ik aangestoken door hun werk en bevlogenheid. Coachen is voor mij dé manier om echt bezig te zijn met wat ik het liefste doe: een ander helpen te leren en ontwikkelen.

Burn- out

Zelf kreeg ik op mijn 28e een burn-out. Ik had geen verbinding meer tussen mijn hoofd en mijn lijf. Vanaf mijn studie had ik alles met mijn hoofd gedaan en was mee gegaan in de drukte van de organisatie zonder me te beseffen dat ik me niet meer prettig voelde in mijn rol. Terwijl mijn werkweek langer werd, werd mijn energie en werkplezier steeds minder. Op een dinsdagochtend in februari ontplofte ik om iets onbenulligs en ben ik naar huis gegaan om een aantal maanden flink met mezelf te stoeien. In die periode zag ik een psycholoog en hij zei dat ik maar rondjes moest gaan rennen in het park om me weer fit te voelen. Ik heb nog nooit zo’n hekel gehad aan bewegen als toen, en dat voor iemand die juist altijd met veel plezier had gesport! Later kwam ik erachter dat bewegen met een coach of trainer veel leuker maar vooral veel effectiever is voor herstel en ben dit gaan toepassen tijdens mijn gesprekken met burn-out cliënten.

Door de burn-out heb ik een aantal zaken anders aangepakt. Zo ben ik minder gaan werken om meer energie en meer plezier te hebben. Ook heb ik me omgeschoold tot coach omdat ik zelf anderen wilde helpen op een manier die leuk en effectief is en dan ook nog eens in de buitenlucht.


Kernwaarden in mijn coaching

Na mijn burn-out vroegen mensen me hoe het was geweest om dat mee te maken. Mijn antwoord is nog altijd hetzelfde; ik gun niemand het dal waar je doorheen gaat, maar iedereen de weg omhoog want het is leerzaam, helend en maakt ruimte voor vernieuwing. In coaching help ik je die weg omhoog zelf te vinden zodat je weer met energie en plezier aan het werk gaat. Want ik ben tegen burn-out en voor leuk werk!  

Om gecoacht te worden door Maryse

zul je moeten wonen in het Zuiden van ons land:

Noord- Brabant

Ons team werkt in heel Nederland, Maryse werkt o.a. vanuit Noord- Brabant

Mijn specialiteiten

Vanuit haar woonplaats rijdt Maryse graag naar een natuurlijke omgeving bij jou in de buurt.


Maryse is goed in: 

Meer weten over:

Coaching bij stress

Ontdek onze gespecialiseerde aanpak bij burnout. We hebben een uiterst effectief programma ontwikkeld waardoor jij je sneller en blijvend beter gaat voelen.

Coaching bij burnout

Loop je in je dagelijkse leven aan tegen een hevige mate van stress en wil je hier definitief een eind aan maken. Maak kennis met onze coaching bij stress.

Wil je meer informatie? 

Vul onderstaand formulier in en we nemen contact met je op.

powered by Typeform
arrow_drop_up arrow_drop_down