Sicco: Leuk om kennis te maken

Ik ben Sicco, coach bij Meulenberg Training & Coaching

Even voorstellen

Leuk dat je mijn profiel leest! In ben Sicco (1971), coach-psycholoog bij Meulenberg Training & Coaching. Ik ben geboren en grotendeels getogen in het bosrijke Zuidoosten van Friesland, maar inmiddels al weer bijna 20 jaar een tevreden inwoner van Lelystad. Ik woon en werk daar met vrouw en twee zonen in een groene omgeving. Hier kom ik later even op terug.

Achtergrond
Ik ben afgestudeerd in de economische geografie en in de psychologie en werkte jarenlang voor de overheid als senior beleidsadviseur en de laatste jaren als psycholoog in de geestelijke gezondheidszorg. Momenteel volg ik de postacademische opleiding ‘Werkstress,  overspanning en burn-out’ bij het RINO in Amsterdam.

Het werken met mensen met een burn-out of overspanning vind ik het leukste onderdeel van mijn werk. Het gaat namelijk vaak om werknemers of ondernemers die tot voorkort goed en vaak op hoog niveau hebben gefunctioneerd en die daardoor beschikken over goede herstelcapaciteiten. Voor mij is het iedere keer een uitdagende puzzel om maatwerk te leveren en deze herstelcapaciteit zo goed mogelijk aan te boren.

(Be)wegen naar herstel

Hoe en waardoor iemand burn-out raakt vind ik net zo interessant als wat er nodig is voor herstel. Als liefhebber van de evolutionaire psychologie ga ik er namelijk van uit dat de mens niet gemaakt is, ook in psychische zin niet, voor een zittend bestaan. Voor een goed herstel van een burn-out is, naast rust, bewegen in de natuur dus essentieel. Het brengt je hersenen weer in balans, stabiliseert het zenuwstelsel en remt de aanmaak van stresshormonen. Als je daarbij ook nog werkt aan zelfinzicht en ‘nadenken over hoe je denkt’, dan ben je helemaal goed bezig. Laat dit nu precies de werkwijze van Ruud Meulenberg zijn! 😉

Wat mag je van mij verwachten?
Ik ga met je aan de slag in de natuur. We gaan wandelen in het bos en tegelijk aan de hand van metafoor-oefeningen vragen overdenken als:  ‘wie ben je?’, ‘hoe sta je in het leven en in je werk?’, ‘hoe ga je om met loslaten?’, ‘hoe maak je keuzes?’, ‘laat je je beïnvloeden? Hoe dan en door wie?’. Kortom,  allemaal vragen en antwoorden die van belang zijn voor het ontstaan van jouw burn-out, maar vooral ook voor het herstel er van. Het werken in de natuur heeft als extraatje dat je sowieso werkt aan je herstel, want je beweegt, en dat het nadenken over jezelf ongeremder gaat omdat je prettig wordt afgeleid door alles wat ziet, hoort, ruikt en voelt in de natuur. Een win-win situatie!

Nog even terugkomend

In het voorstelrondje schreef ik dat ik ben opgegroeid in de bossen van Zuidoost Friesland. Ik heb daar een fijne jeugd doorgebracht en misschien komt het daardoor dat ik me nog altijd op mijn gemak voel in de natuur. Nu ik voor Meulenberg Training en Coaching in diezelfde natuur mag werken aan het herstel van mijn cliënten, is voor mij de cirkel weer rond. Ik hoop en verwacht dat ik dit uitstraal naar jou als cliënt. Neem contact met me op, dan gaan we na een vrijblijvend intakegesprek aan slag!

Tot ziens,
Sicco

Om gecoacht te worden door Sicco zul je moeten wonen in regio:

Kennismaken met Sicco?

Kennismaken met mijn team van experts?